– iPhone er ikke noen sikkerhetstrussel

Det er Apples respons etter å blitt beskyldt for å true Kinas sikkerhet.

I forrige uke ble det oppstyr i Kina over Apples iPhone da den statlige fjernsynskanalen China Central Television (CCTV) beskyldte smartmobilen for å være en "nasjonal sikkerhetstrussel." CCTV mente at telefonens funksjoner for ofte besøkte steder gjorde det enkelt å følge med på hvor folk befinner seg. Derfor vil alle med tilgang på denne informasjonen kunne danne seg et bilde av ulike situasjoner i Kina og endog få innsikt i statshemmeligheter.

Ingen sporing

Apple svarte med en uttalelse som er tilgjengelig på deres hjemmeside både på kinesisk og engelsk. Der kommer det klart frem at informasjon om hvor den enkelte bruker befinner seg utelukkende benyttes til spesifikke ting som å finne nærmeste restaurant, beregne reiseveien til jobb og så videre.

Apple benekter at de bedriver noen form for sporing av sine kunder. Lokaliseringen skjer på enhetsnivå. Det samles ikke inn data om hvor brukerne befinner seg og hva de driver med. Informasjonen lagres kun lokalt på telefonen. Det overføres heller ingen sikkerhetskopi av den til iTunes eller iCloud.

Skeptiske til amerikansk teknologi

Kina har vært mistenksomme overfor amerikanske produkter tidligere også. I mai i år rapporterte pcmag.com om at Windows 8 skulle forbys på offentlige datamaskiner. Det ble ikke oppgitt noen årsak til forbudet, men ryktene skal ha det til at landet ikke ønsker å plutselig miste støtten for et operativsystem, slik de opplevde med Windows XP. Flertallet av offentlige maskiner bruker nettopp XP.

I mars i fjor ble det også publisert en kinesisk rapport som uttrykte bekymring over landets avhengighet av Android. Til tross for at operativsystemet er åpent, er det fremdeles under «streng kontroll» av Google, skrev forfatterne ifølge pcmag.com.

Les også: Apple tapte rettssak om stemme-patent

(Kilder: apple.com, pcmag.com)

Les også
BlackBerry har en smartklokke
Les også
Slik skal Apple redde deg fra iCloud-flauser
Les også
Har oppdaget gigantisk sikkerhetshull i Android
Les også
Apple innrømmer «bakdører» i iPhone
Les også
iPhone 5s var klodens mest populære mobiltelefon
Les også
Roboter kan overta byggingen av iPhone 6
Les også
Snart kan du søke anonymt på nettet med Apples nettleser
annonse