Til hovedinnhold

Har bekreftet navnet på en helt ny Tesla

Den kommende «billigversjonen» får nytt navn.

Hardware.no

Tesla Motors har i natt bekreftet navnet på selskapets fjerde elektriske bil. Via selskapets Twitter-kanal og i et intervju med britiske Auto Express, forteller grunnlegger Elon Musk at navnet blir Model 3.

Til Auto Express forteller Musk at planen er å gå rett i strupen på BMW 3-serien. Den nye bilen vil være 20 prosent mindre enn Model S, men ikke være konstruert i aluminium. Den teoretiske rekkevidden skal være over 320 kilometer, mot 390 kilometer for den billigste versjonen av Model S. Det største batteriet gir deg 502 kilometer i teoretisk rekkevidde.

Ford truet med søksmål

Model 3 skal komme etter at Tesla har fått lansert Model X, selskapets SUV. Opprinnelig skulle den kommende billigmodellen hete Model E, men det satt Ford en stopper for.

– Vi har Model S for Sedan, og X for SUV, også spurte en venn meg hva vi skulle kalle den tredje bilen. Så jeg sa at vi hadde Model S og X, så vi kulle like gjerne ha E-en også.

– Men så saksøkte Ford oss og sa at de ville bruke navnet Model E. Jeg synes det var galskap, Ford prøver å ta livet av sex! Så vi måtte komme opp med et nytt navn, forklarer Musk til Auto Express.

Selv om Tesla Model S på mange måter er «billig» allerede her i Norge, skyldes det i hovedsak unike norske forhold – høye skatter på bensin- og dieselbiler, og ingen på elbilene. Model 3 skal bli enda billigere, og på mange måter være en litt mer folkelig variant enn sportsbilen Model S.

Bilen skal offisielt avdukes i 2016, og komme i salg det følgende året. Nøyaktig hvordan den ser ut er foreløpig ikke kjent, men Auto Express har selv laget et par konseptskisser du kan se her.

Vi har testet teknologien i elbilenes konge, Tesla Model S:
Elektromotoren hviner idet 2,1 tonn aluminium og batterier kastes avgårde »

annonse