Til hovedinnhold

Laget egen sportsversjon av Tesla Model S

Amerikansk selskap ga den elektriske bilen en hvassere profil.

Saleen

Med den både stilfulle og potente bilmodellen Tesla Model S har elektriske biler plutselig blitt et mye mer attraktivt konsept for mange. I Norge er modellen blant de aller mest solgte for øyeblikket, og i Europa generelt er antallet service- og utsalgssteder for bilen i ferd med å øke kraftig.

Produsenten Tesla Motors har laget flere ulike modeller av den elektriske bilen, inkludert en «billigversjon» som ifølge Tesla-grunnleggeren Elon Musk vil få navnet Model 3. Nå finnes det enda en ny Tesla-utgave, i den andre enden av prisskalaen.

Det amerikanske selskapet Saleen, som spesialiserer seg på å lage oppgraderte spesialmodeller av eksisterende sportsbiler, har nemlig nå gyvet løs på nettopp Tesla. Den nye modellen har selskapet kalt «Foursixteen».

Interiøret har også blitt kraftig oppgradert i den ny modellen.Foto: Saleen

Hvassere Model S

Foursixteen er bygd rundt Tesla Model S og er rett og slett en mer sportslig utgave av den populære elbilen. Den bruker riktignok samme motoren, som har en effekt på 421 hestekrefter, men byr på en del andre interessante oppgraderinger.

For eksempel har Saleen foretatt justeringer av drivverket for å gi bilen høyere akselerasjon i tillegg til bedre veigrep under høye hastigheter og i skarpe vinger.

Den nye modellen har også et oppgradert kjølingssystem som består av større radiatorer, kraftigere vannpumpe og vifter, noe som skal sørge for at temperaturen til motoren holder seg noenlunde stabil ved litt «hardere» kjøring.

Aggressiv og luksuriøs

I tillegg skal hjulopphenget ha fått en oppgradering som skal sikre mer smidige og sportslige kjøreegenskaper, men uten at dette skal gå på bekostning av komforten. Ellers har Saleen gitt utsiden et mer aggressivt og aerodynamisk preg, med spoiler av karbonfiber bak og et redesignet, V-formet panser.

Videre opplyser Saleen at interiøret er inspirert av kostbare «superbiler», med blant annet dashbord-detaljer av karbonfiber, håndplukket lær og en ny midtkonsoll.

Alt dette har naturligvis sin pris. Ifølge Saleen vil den veiledende utsalgsprisen på Foursixteen ligge på 152 000 dollar i USA, altså rundt 940 000 norske kroner. Normalpris for toppmodellen til Tesla er 93 400 dollar, men hvordan en eventuell prisforskjell vil bli i Norge er ukjent.

Vi foretok en grundig prøvekjøring av Tesla Model S: Den gir veldig mye bil for pengene »

Mer om
annonse