Til hovedinnhold

Her kommer Honor V8 og Huawei P9 Lite

Én har dobbelt bakkamera, den andre ikke.

TENAA/Huawei/Tek.no, montasje

Huawei har mye friskt på mobilagendaen for tiden, og det er slett ikke lenge siden vi hadde både budsjettmobilen Huawei Honor 5X og toppmodellen Huawei P9 inne til test.

Nå melder PhoneArena om at ytterligere to modeller fra begge disse to seriene vil lanseres om kort tid:

  • Huawei Honor V8
  • Huawei P9 Lite

Førstnevnte ble offisiell da Huawei selv begynte å legge ut små «teasere» av den på sin offisielle side på det kinesiske mikroblogg-nettstedet Weibo, mens sistnevnte nylig var innom det kinesiske teletilsynet TENAA og ble avbildet. Dermed synes det klart at begge modellene faktisk er virkelige, og at ryktene har mye hold i seg.

Billigere materialer og ikke noe Leica-merke

Slik ser forsidene på lille- og storebror ut.
TENAA/Huawei/Tek.no, montasje

Av de to mobilene er det bare P9 Lite som har blitt avslørt i sin fulle visuelle prakt, gjennom teletilsynets testbilder. Her ser vi en telefon som avviker noe fra storebror P9 sitt design, og at blant annet det doble kameraet er fraværende.

Det ser også ut til at metall og glass er erstattet med plast på baksiden, mens rammen fortsatt er i metall. Den har også noenlunde samme designspråk som toppmodellen, og det separerte kamerafeltet øverst er beholdt. Legg imidlertid merke til at Leica-merket er borte.

Slik ser P9 Lite ut.
TENAA/Tek.no, montasje

Fremsiden av Huawei P9 Lite ser nokså nøytral ut, og bærer sterkt preg av slektskap med telefonens storebror. Det eneste som faktisk ser forskjellig ut, er fraværet av Huawei-logoen nederst. Skjermen ser heller ikke ut til å være kurvet mot sidene – den såkalte 2,5D-effekten.

Spesifikasjonene til P9 Lite forventes ellers å se slik ut:

  • Prosessor: 8 kjerner @ 2 GHz
  • Minne (RAM): 3 GB
  • Skjerm: 5,2 tommer, 1 920 x 1 080 piksler
  • Kamera: 13 + 8 megapiksler
  • Batteri: 2 900 mAh

Pris og tilgjengelighet er usikkert, men enkelte nettbutikker har allerede nå P9 Lite ute på forhåndsbestilling for 306 dollar – eller omtrent 2 500 kroner. I Norge vil nok denne prisen legge på seg litt.

Dobbelt kamera på Huawei Honor V8

Huaweis reklamesnutt ender med de to kameraene i et åttetall som projekterer en «V» over seg.
Huawei

For Honor V8 sin del vet vi ikke så mye om selve utseendet, bortsett fra at den i likhet med Huawei P9 får to hovedkameraer på baksiden. Dette spiller også Huawei på i markedsføringen sin, der de to kameraene danner et åttetall, og en «V» plasseres over – altså «V8». Denne animasjonen kan du selv se her.

Selv om utseendet forblir en gåte, så må vi nesten gå ut i fra at denne telefonen – i likhet med andre Honor-telefoner for tiden – får et unibody-skall i metall. En fingeravtrykksleser vil også være å forvente, samt bedre innmat enn man skulle forvente til den sannsynligvis relativt lave prislappen.

Honor 5X er hittil siste tilskudd til Honor-familien, og har både fingeravtrykksleser og metallkropp.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Utenom dette, så har ikke ryktemølla noe særlig annet enn følgende å by på av spesifikasjoner:

  • Prosessor: Kirin/Snapdragon, sannsynligvis i mellomsjiktet
  • Minne (RAM): 3 GB
  • Kamera: 2 x 12 megapiksler

Og som alltid: ta med den sedvanlige klypen salt i regnskapet.

Fikk du med deg denne testen?
TEST: Huawei Honor 5X er rett og slett latterlig mye mobil for pengene »

(Kilde: PhoneArena 1, PhoneArena 2, TENAA, Weibo)

annonse