Nyhet

Huaweis nye Honor-modell får samme innmat som toppmodellen P9

Den kinesiske mobilprodusenten har dratt sløret av «Honor V8», og den blir ingen sinke.

Huaweis budsjettvennlige Honor-serie er kjent for å gi mye mobil for pengene, og i april kunne vi melde at en ny modell i serien, Honor V8, var på vei. Som blant andre 9to5google melder har Huawei omsider nå offentliggjort mobilen via et arrangement omtalt på kinesiske Weiªbo.

Som med en del andre Honor-modeller ser det unektelig ut til at Honor V8 kan bli et meget godt kjøp, med spesifikasjoner som tilhører flaggskip-klassen.

Dessverre ser det ikke ut til at modellen vil komme til Norge med det første.

– Honor V8 er en model beregnet på det kinesiske markedet, vi har ikke sett noen indikasjon på at den vil bli lansert i Norge, sier markedssjef Lise Prydz Aarstrand i Huawei.

QHD og P9-prosessor

Til Norge eller ikke, telefonen ser unektelig interessant ut.

Den får en skjerm på 5,7 tommer. Når det gjelder oppløsning kan den fåes i to utgaver, hvorav den ene skilter med saftig QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler, mens den andre byr på vanlig 1080p-oppløsning.

På prosessorsiden kommer 1080p-versjonen med en åttekjerners Kirin 950-brikke, mens QHV-versjonen har den enda kraftigere Kirin 955-brikken om bord. Dette er den samme som sitter i den nye flaggskipmodellen P9, og dermed befinner Honor V8 seg altså også i det øvre segmentet.

3500 kroner i Kina

Begge variantene har ellers solide 4 GB minne, og ikke 3 GB som ryktene tidligere antydet. Den rimeligste utgaven kommer med 32 GB lagringsplass, mens den mer muskuløse gir 64 GB å boltre seg på.

Begge byr videre på det samme dobbeltkameraet på 12 megapiksler som P9 er utstyrt med, USB Type-C-standarden og et batteri på 3500 mAh. Prismessig vil den billigste versjonen ligge på 2300 yuan, som tilsvarer 2900 kroner, mens QHD-versjonen koster 2800 yuan, cirka 3500 kroner.

Vi anmeldte nylig Huawei P9: Den har knall innmat og en pris ingen andre kan slå »

Les også
Huaweis neste Honor-modell får heftig innmat
Les også
Du kan vinne en kliss ny Huawei P9
Les også
Huaweis nye mobil har massiv skjerm og solid innmat
Les også
Dette er Huaweis nye billig-mobil
Les også
Her kommer Honor V8 og Huawei P9 Lite
Les også
Huawei P9: Innmaten matcher de beste på markedet, men P9 har en prislapp ingen andre kan slå.
Les også
Huawei Honor 5X: Dette er rett og slett latterlig mye telefon for pengene
annonse