Til hovedinnhold

Huaweis nye Honor-modell får samme innmat som toppmodellen P9

Den kinesiske mobilprodusenten har dratt sløret av «Honor V8», og den blir ingen sinke.

Huawei

Huaweis budsjettvennlige Honor-serie er kjent for å gi mye mobil for pengene, og i april kunne vi melde at en ny modell i serien, Honor V8, var på vei. Som blant andre 9to5google melder har Huawei omsider nå offentliggjort mobilen via et arrangement omtalt på kinesiske Weiªbo.

Som med en del andre Honor-modeller ser det unektelig ut til at Honor V8 kan bli et meget godt kjøp, med spesifikasjoner som tilhører flaggskip-klassen.

Dessverre ser det ikke ut til at modellen vil komme til Norge med det første.

– Honor V8 er en model beregnet på det kinesiske markedet, vi har ikke sett noen indikasjon på at den vil bli lansert i Norge, sier markedssjef Lise Prydz Aarstrand i Huawei.

QHD og P9-prosessor

Til Norge eller ikke, telefonen ser unektelig interessant ut.

Den får en skjerm på 5,7 tommer. Når det gjelder oppløsning kan den fåes i to utgaver, hvorav den ene skilter med saftig QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler, mens den andre byr på vanlig 1080p-oppløsning.

På prosessorsiden kommer 1080p-versjonen med en åttekjerners Kirin 950-brikke, mens QHV-versjonen har den enda kraftigere Kirin 955-brikken om bord. Dette er den samme som sitter i den nye flaggskipmodellen P9, og dermed befinner Honor V8 seg altså også i det øvre segmentet.

Huawei

3500 kroner i Kina

Begge variantene har ellers solide 4 GB minne, og ikke 3 GB som ryktene tidligere antydet. Den rimeligste utgaven kommer med 32 GB lagringsplass, mens den mer muskuløse gir 64 GB å boltre seg på.

Begge byr videre på det samme dobbeltkameraet på 12 megapiksler som P9 er utstyrt med, USB Type-C-standarden og et batteri på 3500 mAh. Prismessig vil den billigste versjonen ligge på 2300 yuan, som tilsvarer 2900 kroner, mens QHD-versjonen koster 2800 yuan, cirka 3500 kroner.

Vi anmeldte nylig Huawei P9: Den har knall innmat og en pris ingen andre kan slå »

annonse