Til hovedinnhold

Iwork – en webpakke?

Dager før Macworld Expo i San Francisco går ryktebørsen som vanlig varm. Det som omtales som pålitelige kilder hevder at Apple vil flytte flere av sine programmer og verktøy over på internett. Sommeren 2008 fikk .Mac en heftig oppgradering og nytt navn – Mobileme.

I tillegg til at du skal ha mulighet til å lagre dokumenter og arbeid på nett som skal kunne nås fra en hvilken som helst Mac med Iwork skal også presentasjonsprogrammet Keynote, regnearkprogrammet Numbers og tekstredigeringsverktøyet Pages bli webbasert.

Barnesykdommer til tross, Mobilemes webbaserte mailprogram har blitt godt mottatt og har klart å ta med seg mange av funksjonene og snarveiene som mailprogrammet i OS X innehar. Det er dette Apple nå skal bygge videre på ved å lage en webbasert Iwork.

Allerede gjør Google stor suksess på sine webbaserte verktøy med blant annet regneark, så at Apple ser nødvendighet for å oppgradere Iwork-mulighetene for å holde tritt er ingen bombe.

Andre rykter, mindre pålitelige og bekreftede sådan, peker på at også Imovie skal opp i skyene. Imovie er Apples eget filmredigeringsverktøy og har tidligere kommet i pakken Ilife. Om filmredigering på nettet fra Apple er aktuelt vites ikke, men sannsynligheten for en webbasert synkronisering og arbeidsmappe er nok litt større.

Om det er hold i ryktene for en Macworld lansering finner vi ut på tirsdag.

annonse