Til hovedinnhold

Designmus fra Microsoft

Det har tidligere gått rykter om at Micosoft snart kommer til å lansere en ny mus. En tysk nettbutikk skal ha lagt ut bilder av musen.

Nå er musen blitt bekreftet av Microsoft. Hensikten med lansering av Arc Touch Mouse skal blant annet være nytenkning når det gjelder design på en datamus. Meningen er at den nye musen skal være portabel i den forstand at den skal være sammenbrettbar, og skal enkelt kunne brettes opp og klar til bruk. Den slås automatisk av når den gjøres flat og skrus automatisk på når den brettes opp. Den har en tykkelse på 15 millimeter.

Arc Touch Mouse er oppfølgeren til Arc Mouse. Den bruker ny teknologi i form av en liten berøringsflate (berøringsstripe) som erstatter det tradisjonelle rullehjulet for presis navigasjon. Berøringsflaten gjør at brukeren med fingeren kan ta kontroll over pekeren. Stripen skal ifølge en pressemelding reagere veldig raskt, noe som skal gi nøyaktig og kontrollert rulling. Flaten har tre berøringsknapper for ekstra funksjonalitet som for eksempel side opp og side ned, hvorav en av dem er programmerbar slik at den kan tilpasses den funksjonen som brukes mest. Musen har noe som heter "haptics" som er en vibrasjonsteknologi som simulerer følelsen av et tradisjonelt rullehjul.

Arc Touch Mouse benytter en såkalt Bluetrack-teknologi som gjør at den kan benyttes på så å si alle underlag. Når musen ikke brukes plasseres den magnetiske Nano-mottakeren under musen. Musen drives av to AAA-batterier som skal gi en levetid på seks måneder. En tofarget batteriindikator viser når batteriene begynner å bli utladet.

Pris og tilgjengelighet

Arc Touch Mouse vil være tilgjengelig i begynnelsen av 2011 til en veiledende pris på 699 NOK. Musen leveres med tre års garanti. Mer informasjon om Arc Touch Mouse er tilgjengelig på microsoft.com.

(Kilde: Microsoft)

Mer om
annonse