Til hovedinnhold

Nå kan du snart spille uten spillkonsoll på Samsung-TV-er

Inngår avtale med spillstrømmetjenesten GameFly.

Tooykrub/Shutterstock.com

I en fersk pressemelding kunngjør Samsung nå at smart-TV-ene deres skal få innebygget støtte for en ny spillstrømmetjeneste som gjør det mulig å spille spill på TV-en helt uten spillkonsoller eller PC-er.

Tjenesten tilbys av det amerikanske selskapet GameFly og er en abonnementsbasert tjeneste, som nå altså blir tilgjengelig for nordmenn via Samsungs TV-er, nærmere bestemt nyere modeller lansert fra og med i fjor.

Krever kun håndkontroll

GameFlys spillstrømming fungerer ved at spillene kjøres på selskapets egne servere og strømmes direkte til abonnentens smart-TV, slik at man selv ikke har behov for å være i besittelse av nødvendig maskinvare, annet enn en kompatibel håndkontroll.

Spillstrømmetjenesten til Gamefly har hittil hovedsakelig vært tilgjengelig i USA. Foto: Skjermdump/Gamefly

Ifølge Samsungs pressemelding krever tjenesten en Internett-linje på minimum 8 Mb/s for HD-strømming, som antakelig er det meste aktuelle for de fleste, og 4 Mb/s for SD-strømming.

Av kompatible håndkontroller anbefales Logitech Gamepad F310, Logitech Gamepad F710 eller en Xbox 360-kontroll med ledning. I tillegg er kablet nettverk anbefalt i stedet for Wi-Fi for å få mest mulig ut av tjenesten, ifølge Samsung.

Tre pakker

Tjenesten vil tilbys som tre forskjellige pakker; «Hardcore», «Lego» og «All-round». De to førstnevnte vil koste 69,99 kroner, mens sistnevnte koster 59,99 kroner i måneden. Pakkene skiller seg fra hverandre ved at de tilbyr ulike spilltitler.

GameFly kalles gjerne en slags «Netflix» for spill, og er mest kjent for sin utleietjeneste for fysiske og digitale spill, men som altså nylig også startet med spillstrømming direkte til TV-en. Tjenesten har hittil primært vært tilgjengelig i USA via strømmeboksen Amazon Fire TV, men er nå i ferd med å få en bredere lansering i blant annet Europa via Samsungs smart-TV-er.

Ifølge GameFly selv strømmes alle spill med 30 bilder per sekund, uansett oppløsning og båndbredde. For mer informasjon om hvordan det hele fungerer kan du sjekke ut informasjonssiden hos GameFly.

Samsung har også store ambisjoner for fremtidens Internett: Nå vil selskapet lage et «rom-Internett» »

annonse