Til hovedinnhold

Har du HBO Nordic og eldre flatskjerm fra Samsung?

Da har vi en god og en dårlig nyhet til deg.

Shutterstock/skjermdump

Det koster å holde gammel programvare i live, og nå er det tilsynelatende slutt for HBOs Smart TV-app for eldre Samsung-TV-er. Selskapet sendte i dag ut en e-post til kunder om at Samgsungs D-serie Smart TV-er fra 2011 ikke lenger støttes av selskapets app. I stedet tilbyr tjenesten en enkel løsning, i form av en gratis Chromecast-pinne til å plugge i TV-en.

Kan strømme til alle skjermer

Slik ser Samsung D6000 ut. Det er en av skjermene som nå mister HBO Nordic-appen. Foto: Samsung

Googles Chromecast lar deg strømme TV-serier, skjermbilde fra PC-er og mye annet til storskjermen, og krever HDMI-tilkobling og strøm for å virke. Har du et lokalt WiFi-nettverk er det aller best, men Chromecast klarer seg uten at du har en sentral ruter, og kan kommunisere trådløst direkte med dingser i nærheten.

Skal du kjøpe Chromecast selv må du påregne et sted mellom 280 og 400 kroner, i tillegg til eventuell frakt dersom du handler fra nett.

Akkurat hva som er årsaken til skiftet avslører ikke HBO i e-posten sin, men det kan tenkes at det rett og slett koster for mye å utvikle for systemet som kjører på disse skjermene, som kom i salg for rundt fire år siden.

Eiere av de aktuelle TV-ene kan sende inn en henvendelse innen utgangen av august, og ifølge meldingen fra selskapet skal Chromecast-pinnen leveres innen femten dager etter.

Fordeler og ulemper

Ulempen med dette er at du ikke lenger kan styre alt fra den vanlige TV-fjernkontrollen din. I stedet må du kontrollere Chromecasten fra telefon, nettbrett eller PC. En fordel er imidlertid at Chromecast kan brukes til veldig mye mer enn en gammel app på en Smart TV. Du kan ta den med deg på reise, og ønsker du det kan du overføre nettleservinduer og mer fra PC-en din, slik at den virker som en skjerm nummer to.

Her kan du lese vår test av Google Chromecast »

annonse