Til hovedinnhold

Nå kommer HTC One Mini

HTC gjør som Samsung og lanserer en krympet versjon av flaggskipet sitt.

HTC

Til tross for gode produkter har HTC slitt med synkende salgstall. Toppmodellen HTC One er en mobiltelefon i samme klasse som Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z, og er den eneste av de tre som har chassis i metall. Men HTC har likevel ikke klart å kaper så store markedsandeler som en kunne forventet. En av grunnen kan være at Samsung har hatt en bredere portefølje, mens Sonys mobil er vanntett.

Modell i øvre mellomklasse

HTC One Mini har mange fellestrekk med HTC One.Foto: HTC

Med HTC One Mini vil HTC igjen ha en konkurransedyktig og attraktiv modell i mellomklassen. Det kan sette fart på salget av HTC-mobiler, forutsatt at kundene får øynene opp for produktet.

HTC Mini har en skjerm på 4,3 tommer. Det er samme skjermstørrelse som Samsung har på sin nye S4-mini, en mobiltelefon det er naturlig å sammenlikne HTC One Mini med. Til sammenlikning har iPhone 5 en skjerm som måler 4 tommer, uten at den kalles iPhone mini av den grunn. Mini er med andre ord en nokså relativ betegnelse.

Ifølge HTC skal den nye telefonen være bygget over samme lest som toppmodellen HTC One. Chassiset er i et stykke metall, og antennene er integrert i bakdekselet, på samme måte som på HTC One. Men på grunn av plassmangel har HTC ikke funnet rom for NFC-antenne på Mini-varianten.

Får samme kamera som flaggskipet

Den nye modellen har samme kamerabrikke som HTC One, en brikke som skiller seg fra andre ved at den er større, samtidig som den har færre bildepunkter. HTC kaller dette UltraPixel, og hensikten er å gjøre kameraet mer lysfølsomt. Samtidig skal det være nok bildepunkter til at du får tilstrekkelig oppløsning til alle praktiske formål.

Vi spurte HTCs produktsjef, Graham Wheeler, om hva han mener får denne telefonen til å skille seg fra konkurrenten Samsung Galaxy 4 Mini. Wheeler ville ikke gå inn på en sammenlikning av de to. Han sier HTC Minisdesign og totale brukeropplevelse, er tilstrekkelig til at telefonen skiller seg fra konkurrentene. Om HTC også vil konkurrere på pris, ville han ikke gå inn på.

Enklere utrustet enn flaggskipet

Brukergrensesnittet er HTC Sense 5, som kjører på Android 4.2.2.Foto: HTC

Om vi ser på spesifikasjonene til HTC One Mini, oppdager vi at det ikke bare er størrelsen som er krympet i fporhold til HTC One. Minnet er redusert fra 32 GB til 16 GB, og det kan nok oppleves som i minste laget for noen. Det er ikke mulig å bruke minnekort på HTC One Mini, men du får med 25 GB lagringsplass på DropBox.

Batterikapasiteten er også noe redusert i forhold til HTC One. Kapasiteten er på 1800 mAh, og taletid på 3G-nettet er oppgitt til 13,27 timer. Prosessoren er en tokjernet Qualcomm Snapdragon 400 klokket til 1,4 GHz. Det er med andre ord en del mindre kraft i denne modellen enn i flaggskipet HTC One. Hvor mye du vil merke til dette ved vanlig bruk skal være usagt.

Sølv først, sort siden

HTC One Mini kommer i to farger. Først ut er en sølvfarget versjon, ikke ulik den du ser på HTC One. Senere kommer det også en sort variant. Operativsystemet er Android 4.2.2, med brukergrensesnittet Sense 5.

Programvaren tilsvarer den du får om du nå oppdaterer HTC One.

Musikkmonster

HTC har satset mye på å at telefonene deres skal gi god lyd, og One Mini er ikke noe unntak. Her er det benyttet samme maskinvare som i topp-modellen, slik at du får høy effekt på lydutgangen. Telefonen har også stereohøyttalere.

Skjermen på 4,3 tommer har en oppløsning på 720 x 1280 punkter. Det gir en pikseltetthet på 342 ppi. Oversatt til normal norsk betyr det at skjermen er så skarp at du ikke vil kunne se at skjermbildet er satt sammen av mange små prikker.

Kommer kanskje allerede i slutten av august

Telefonen skal komme i salg i 3. kvartal, og vi får opplyst at prisen blir 3499 kroner. Wheeler sier telefonen vil bli introdusert i ett og ett marked, men etter det vi forstår vil Norge være blant landene som får telefonen tidlig. Det kan bety slutten av september, men etter det Amobil erfarer håper HTC å kunne slippe den i Norge allerede i august.

I vår prisguide kan du sjekke dagens pris på konkurrentene Samsung S4 Mini og Sony Xperia V

annonse