Til hovedinnhold

HTC med rimelig tokjernemobil

Desire X får Android 4 og egenskaper kjent fra HTC One-serien.

HTC

HTC har lansert en ny smartmobil i Desire-serien; HTC Desire X.

I motsetning til flaggskipmodellen HTC One X er Desire X ifølge HTC en rimelig modell, uten at det foreløpig finnes noen opplysninger om hva telefonen faktisk kommer til å koste.

Tokjerneprosessor og firetommer skjerm

Telefonen har en fire tommers skjerm med oppløsning på 800 x 480 punkter. Skjermen skal ifølge HTC ha "økt visningsvinkel", slik at bilder skal se bra ut også fra sidene.

På innsiden finner vi en Qualcomm Snapdragon S4-systembrikke med to 1 GHz prosessorkjerner av typen Cortex A5. Den kommer med Android 4.0 fra start, med HTCs eget Sense-grensesnitt på toppen. Det opplyses ikke om når en eventuell 4.1-oppdatering vil komme.

Med Desire X har HTC lagt vekt på å lage en telefon som skal tåle "en utfordrende hverdag", hva nå det måtte bety – samtidig som telefonen skal være slank og kompakt.

HTC leverer telefonen med lydteknologi fra Beats Audio, som betyr at det er lagt spesiell vekt på å forbedre lydkvaliteten ved musikkavspilling. I tillegg støtter telefonen "High Definition"-overføring av lyd trådløst via Bluetooth.

Kamera behandler bildene før de lagres

HTC Desire X har et fem megapiksel kamera, som kanskje ikke er all verden hvis man ser på megapiksler alene. Men HTC hevder at kameraet skal klare å ta gode bilder selv i omgivelser med dårlig lys, takket være HTCs ImageChip. Dette er en brikke som behandler bildene digitalt før de lagres.

Kameraet har ellers en blenderåpning på f/2.0, en 28 mm vidvinkel-linse, bakbelyst bildebrikke for bedre lysfølsomhet, samt automatisk justerbar blits. Mye av kamerafunksjonaliteten er hentet fra One-serien. Du har blant annet rask aktivering av kameraet, samt mulighet for serieopptak – det vil si å ta flere bilder raskt etter hverandre.

Enkel deling av bilder

HTC har lagt vekt på enkel deling av bilder, slik at du med ett trykk skal kunne dele innhold med venner og familie via e-post, tekst eller sosiale nettverk. Dropbox integrasjon gir deg også 25 GB gratis lagring i to år.

HTC Desire X vil være tilgjengelig i Norge fra september 2012. Pris er som sagt ukjent.

Les flere saker fra IFA 2012-messen her:

annonse