Til hovedinnhold

Det er priskrig i nettskyen

Microsoft kutter prisene kraftig - og dobler mengden gratis lagringsplass.

Etter at navnet på Microsofts nettskytjeneste ble endret til OneDrive i januar i år, har det ikke dukket opp så mange flere nyheter om tjenesten på en stund. Nå slår Microsoft imidlertid på stortrommen.

I det som sannsynligvis er et forsøk på å møte konkurransen fra Google, som selv snart slipper sine egne nyheter, har Microsoft nemlig foretatt en kraftig oppgradering av OneDrive-tjenesten.

15 GB gratisplass

På den offisielle OneDrive-bloggen meldes det nemlig at Microsoft nå øker mengden gratis lagringsplass til 15 GB, fra 7 GB med gratisplass som tjenesten hittil har tilbudt.

Dermed har altså OneDrive-tjenesten slått følge med Google Drive, som allerede har tilbudt 15 GB gratis i lang tid.

I tillegg til denne økningen melder Microsoft også at selskapets abonnementsbaserte kontorpakke Office 365 nå vil komme med hele 1 TB lagringsplass. Dette gjelder for samtlige versjoner av kontorpakken.

Kutter prisene drastisk

Det innebærer at Home Premium-utgaven av Office 365 kommer med maksimalt 5 TB til sammen, altså 1 TB per person, mens Personal- og University-versjonene får 1 TB per abonnement.

Microsoft senker også prisene på OneDrive-tjenesten sin betraktelig. 100 GB med lagringsplass vil heretter koste 2 dollar i måneden (rundt 15 kroner), ned fra 7 dollar og 49 cent. For de med ekstra store lagringsbehov vil 200 GB-alternativet koste 4 dollar(rundt 30 kroner), ned fra 11 dollar og 47 cent.

Alle de nye endringene skal ifølge Microsoft tre i kraft i løpet av neste måned, og alle eksisterende abonnenter vil automatisk bli omfattet av de nye prisene.

Dermed er det blitt mindre forskjell på Google Drive og OneDrive: Google kuttet også sine priser nylig »

Les også
Microsoft kutter hardt i OneDrive-lagringen din
Les også
Nå gir Microsoft deg ubegrenset med skylagring – helt gratis
Les også
Nå blir Microsofts tjenester tryggere å bruke
Les også
Lar deg starte en videosamtale på to sekunder
Les også
Dumper prisen – Drive blir mye billigere
Les også
Nå har Microsoft sluppet OneDrive
Les også
SkyDrive har fått nytt navn
annonse