Til hovedinnhold

Dette er de strømsvake Ivy Bridge-prosessorene

Typisk strømforbruk ned mot syv watt.

Tidligere denne kom det sterke indikasjoner på at Intel vil ha enda mer strømgjerrige versjoner av dagens Core i-prosessorer, og nå har et presentasjonsark fra Intel med de nye prosessorene dukket opp hos den kinesiske VR-Zone-nettsiden.

Y-prosessorer

Presentasjonsbildet forteller at de nye ekstra-lavstrømsprosessorene får bokstaven Y etter modellnummeret. Fra før bruker Intel blant annet M for mobilprosessorene og U for ULV (Ultra Low Voltage)-modellene.

I første omgang slipper Intel fem tokjernede Y-modeller, fra en enkel Pentium-brikke til Core i5 og i7 med Turbo Boost og Hyper-threading. Klokkefrekvensene er naturligvis senket noe i forhold til sine kraftigere, men også mer strømsultne storebrødre.

Effektforbruket er oppgitt til ti watt TDP for den noe svakere Pentium-modellen, og de andre prosessorene er målt inn til tretten watt. Men den enkelte produsent kan også senke nivået noe for hva prosessorene skal yte, og således bruke mindre strøm og generere mindre varme.

Med ned mot syv watt i typisk bruk, havner strømforbruket på de nye Y-prosessorene på nivå med tokjernede Atom-prosessorer. Det betyr at vi snart bør få se Ivy Bridge-prosessorer i datamaskineri som i dag drives med en relativt svak Atom.

Kilde: XBitLabs

Mer om
annonse