Tek.no

Nyhet

Slik er iPad mini 3 i forhold til mini 2

Se hva som egentlig er forskjellen mellom de to nettbrettene.

Apple
17 Okt 2014 13:55

I går hadde Apple lanseringsbonanza, og blant alt som ble trukket ut av flosshatten til Tim Cook finner vi iPad mini 3. Under selve lanseringen brukte de svært kort tid på å fortelle om mini 3, iPad Air 2 fikk derimot vel så mange minutter i offentlighetens lys. Vi setter derfor opp forgjengeren iPad mini 2 opp mot nykommeren.

Som vi ser er det ikke rare forskjellen mellom modellene, selv om det er noen. Rent ytelsesmessig er det null forskjell, og modellene føles og ser kliss like ut. Alt av knapper på sidene er de samme og har samme plassering.

Mer lagringskapasitet i iPad mini 3

En forskjell er at du nå får iPad mini med høyere lagringskapasitet. Både 64 og 128 GB er nye varianter, men som alltid koster slike oppjusterte modeller ganske mye mer enn grunnmodellen. Nå skal det legges til at mini 2 også kom med disse kapasitetene før, men offisielt sett er det nå 16 og 32 gigabyte som gjelder.

Videre kan du få iPad mini 3 i en annen farge enn forgjengeren, nemlig i en gullfarget variant.

En litt artig greie med iPad mini 3 er at den har fått på plass en Touch ID-sensor, eller kort og greit en biometrisk tilgangskontroll. Denne sitter sammen med hjem-knappen. Touch ID kan være veldig greit, blant annet gjør det enkelt å låse opp enheten, eller å verifisere deg før kjøp i App Store.

Prisen er den største forskjellen

Den største forskjellen slik vi ser det er egentlig prisen, den øker nemlig med 33 prosent på grunnmodellen om du vil ha den nyeste. Om biometrisk tilgangskontroll og en annen farge er verdt prisen for være opp til den enkelte, men vi hadde i alle fall tenkt oss om. Trenger du derimot den høyere kapasiteten er du nødt til å hoppe på nykomlingen.

Ok, det er en siste ting. iPad mini 3 har fått iBeacon, som er en trådløs kommunikasjonstjeneste som er basert på teknologien Bluetooth Low Energy (BLE). Teknologien er tenkt brukt på en rekke områder for å få opp informasjon, og vil være et alternativ til blant annet Near Field Communication (NFC).

iPad Mini 2 har vi virkelig sansen for:
Den er hva iPad Mini skulle vært fra starten »

Les også
Oversikt: Dette er alle produktene Apple lanserte
Les også
Apple har sluppet verdens tynneste nettbrett
Les også
Apple avslørte de nye iPad-ene ved et uhell
Les også
Nylansert Nvidia-nettbrett skal ha ekstrem ytelse i spill
annonse

Les også