Til hovedinnhold

Bekreftet: Playstation 4-kontrollen virker på PC

Støtter også musebevegelser med berøringsflaten.

Den 29. november kommer PlayStation 4 i salg her på berget. Men mens de fleste som kjøper konsollen antakelig skal bruke den medfølgende håndkontrollen til å spille PlayStation-spill, finnes det også de der ute som gjerne skulle byttet den ut med den tradisjonelle datamusen og tastaturet på datamaskinen.

Nå er det bekreftet at det blir mulig å sitte lent tilbake på pinnestolen foran kontorpulten og spille PC-spill ved hjelp av Sonys DualShock 4-håndkontroll.

Bare å plugge i datamaskinen

Også Sonys nåværende håndkontroll, DualShock 3 kan brukes til å spille på datamaskinen, men da med tredjepartsdrivere. Denne gangen vil Sony sørge for at kontrollen sin fungerer optimalt rett ut av esken.

sitat"@Napo2k for basic functions, yes— Shuhei Yoshida (@yosp) October 4, 2013"

Det som lenge bare har vært spekulasjoner ble på direkte spørsmål fra en fan bekreftet på Twitter av Sony-toppen Shuhei Yoshida.

Det er i første omgang støtte for de mest vanlige funksjonene som skal tilbys. Dette inkluderer støtte for bevegelse med de to analogstikkene, og den velkjente kvartetten av geometriske knapper på fremsiden, samt skulderknappene.

De avanserte funksjonene som PlayStation-spillere kan kose seg med, som berøringsflaten og gyroskopet, trenger etter all sannsynlighet egne drivere fra Sony før de vil samarbeide.

Snuser på Steam-maskinen

Én ting er Windows-maskiner, men en annen spennende nyhet som potensielt kan bety mye mer for Sony, er Valves nye «Steam Machine». Med sin nye maskinvaresatsning ønsker Valve å bringe datamaskinen inn i stuene til folk, og selv om selskapet presenterte sin egen spillkontroller, gjorde de det klinkende klart at alle håndkontrollere som er PC-kompatible også kunne brukes.

Dette er det sannsynlig at Sony vil utnytte, og kan være en medvirkende årsak til at de i dette øyeblikk finpusser PC-kompatibiliteten til sin DualShock 4.

Vi står snart midt oppe i en ny generasjon konsoller, og mens Sony skal være klare med håndkontrollstøtten allerede ved lansering, har Microsoft varslet at deres X-Box One-kontroller ikke vil fungere med datamaskiner før på nyåret.

Til nå har den mest utbredte PC-håndkontrollen uten tvil vært Microsofts egen XBox 360 kontroll, som naturligvis har hatt innebygget støtte i selskapets eget Windows-operativsystem. Om spillskaperne nå vil ta seg bryet med å støtte DualShocks ulike knappetilordning og utforming, kan vi dog bare krysse fingrene for.

Det er ikke rart at enkelte heller vil spille på datamaskinen:
Slik vil PlayStation 4-spill se ut i forhold til PC »

(Kilde: Extremetech)

Les også
Nå kan Xbox One-kontrollen brukes på PC
Les også
Xbox One får to funksjoner PlayStation 4 ikke har
Les også
Se den nye Steam-kontrolleren i aksjon
Les også
Har nye drivere egentlig stort å si for spillytelsen?
Les også
Nå skal Nvidia sertifisere de røffeste spillmaskinene
Les også
– Konsollene kan aldri igjen overgå PC-en
annonse