Til hovedinnhold

Nå skal Nvidia sertifisere de røffeste spillmaskinene

Skjermkortprodusenten satser stort på selvbyggerentusiastene.

Nvidia høster stadig lovord for sine entusiastskjermkort, også i vår test av deres GTX 780 i våres, for ikke å glemme GTX Titan – det sterkeste enkeltkjerne-skjermkortetpå markedet. Disse kortene byr på mye kraft, noe som trengs når du skal spille i skyhøy oppløsning.

I løpet av året har de mest entusiastiske spillerne plutselig fått bruk får langt kraftigere skjermkort, da PC-skjermer med 4K-oppløsning brått dukket opp. Videre erklerte Nvidia forrige uke at 4K er fremtiden for spilling.

Skreddersydde systemer

Det er nettopp de kvalitetsbevisste og entusiastiske PC-spillerne Nvidia nå kaster seg etter med lanseringen av «BattleBox». BattleBox er et sertifiseringssystem som viser at en BattleBox-merket maskin tilbyr den beste opplevelsen til selvbyggere som ikke nøyer seg med mindre enn det beste.

Gjennom et samarbeid med blant annet nettbutikken Komplett i Norge, skal Nvidias BattleBox-program la deg velge komponenter fra øvre hylle neste gang du bygger en kraftplugg til deg selv, eller vennene dine.

For Nvidia er det med BattleBox et mål å sikre god bildeflyt spill – i intet mindre enn 4K UHD-oppløsning, med 3x anti-aliasing aktivert. Det er grunnen til at du ikke finner midt-på-treet-komponenter i deres konfigurasjonsverktøy.

4K-UHD-spilling med Nvidia BattleBox-systemer.

De beste skjermkortene fra selskapets GTX 700-serie er selvsagt på plass, nærmere bestemt GTX 780- og Titan. Også Intels friskeste i7 «Haswell»- og «Ivy Bridge-E»-prosessorer må være på plass for at en maskin skal bli Battlebox-sertifisert.

Skjermkortene må være satt opp som minst ett par i SLI, og opptil tre GTX-kort kan kombineres med en spesialdesignet SLI-bro som går under kallenavnet «Kloen». Denne blir bare tilgjengelig for BattleBox-kunder, og vil prydes av en glødende Nvidia-logo i samme stil som grafikkkortenes navnetrekk.

I tillegg vil Nvidia at du skal oppleve kraften gjennom en 4K UHD-monitor, som lar skjermkortene pumpe ut hele 3840 x 2160 bildepunkter foran deg.

Systemene skal kjøles av kraftige kjøleløsninger, og benytte det raskeste minnet og de raskeste SSD-diskene, hevder Nvidia. Ved å bygge et BattleBox-system skal du også få systemet ditt merket med et eksklusivt «BattleBox»-emblem.

Dette er et nytt trekk fra Nvidia, som understreker at PC-spill med dette oppsettet vil se betydelig lekrere ut enn på den neste generasjons konsoller – som de selv ikke er en del av.

Vil du vite hvor rå ytelse du kan få av et slikt system?-
Se vår ekstremtest av tre GeForce Titan i SLI »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Bekreftet: Playstation 4-kontrollen virker på PC
annonse