– Piratkopiering på Internett er større enn noensinne

Lovlige strømmetjenester hjelper ikke, konkluderer ny rapport med.

Ulovlig fildeling på nettet er intet nytt fenomen, og det virker ikke som vi får se noen dramatisk reduksjon på en godt stund. Som nettstedet TorrentFreak rapporterer foreligger det nå en ny rapport som slå dette ganske ettertrykkelig fast.

Rapporten er utarbeidet av organisasjonen MUSO, som jobber med å kartlegge piratvirksomhet globalt. I den seneste utgaven konkluderer organisasjonen med at ulovlig fildeling lever i beste velgående.

Ifølge MUSO ble det avlagt mer enn 300 milliarder besøk på piratnettsider i løpet av 2017, noe som er en økning på 1,6 prosent sammenlignet med året før. Organisasjonen peker på de mange lovlige strømmetjenestene som nå finnes tydeligvis ikke har hatt stor effekt.

Større enn noensinne

Tjenester som Netflix har visstnok ikke hjulpet stort på piratkopiering.

– Det er en oppfatning om at økningen i populariteten til «on demand»-tjenester som Netflix og Spotify har løst den ulovlige fildelingen, men den teorien stemmer rett og slett ikke. Våre data viser at piratvirksomhet er mer populært enn noensinne, skriver MUSO-sjef Andy Chatterley i pressemeldingen.

Tallet på 300 milliarder besøk omfatter både nettsider med musikk, TV, film, programvare og bøker. Ifølge MUSO er det nettsider som spesialiserer seg på TV-innhold som er desidert mest populært, med over en tredjedel av besøkene, eller 106 milliarder.

Deretter følger kategoriene musikk og film, med henholdsvis 74 og 53 milliarder besøk. Besøk på musikknettsider har gått aller mest opp, med en økning på hele 14,7 prosent sammenlignet med 2016, mens TV-nettsider hadde en økning på mer moderate 3,4 prosent. Besøk på nettsider med filminnhold gikk faktisk ned med 2,3 prosent.

Landet med flest besøk på piratnettsider er USA, med 28 milliarder besøk, og bak følger Russland og India, som har 20,6 og 17 milliarder besøk.

Les også
– Piratkopiering er mer jobb enn det er verdt
Les også
Så mange Spotify-brukere «jukser» seg til premiumutgaven uten å betale
Les også
Storfilm lekket på nettet en måned før lansering
Les også
Thepiratebay.se eies nå av politiet
Les også
Slik vet Netflix akkurat hva du vil se på
annonse