Til hovedinnhold

Så mange Spotify-brukere «jukser» seg til premiumutgaven uten å betale

Det høye antallet skaper problemer, ifølge tjenesten selv.

Pixabay

For litt siden meldte vi at Spotify er i ferd med å slå ned på brukere som ved hjelp av modifiserte apper skaffer seg adgang til premium-tjenesten uten å betale. Nå har Spotify gitt en indikasjon på hvor stort problemet er, og det er større enn man kanskje skulle tro.

Som blant andre Engadget melder opplyste Spotify nylig at det er cirka to millioner brukere som urettmessig skaffer seg tilgang til den reklamefrie utgaven av musikktjenesten. Opplysningen kom frem i et dokument sendt til det amerikanske reguleringsbyråetSecurities and Exchange Commission (SEC) nylig.

Spotify sier de har utelatt disse brukerne fra prestasjonsindikatorene og nedjustert antallet aktive brukere fra 159 millioner til 157 millioner som følge av funnene.

Bilde: Gil C/Shutterstock.com

Skaper problemer

Ifølge tjenesten gjør de ulovlige gratisbrukerne det vanskelig å presist beregne hvordan selskapet presterer, som igjen kan skade både ryktet og tilliten til selskapet.

Spotify er nå i gang med papirarbeidet for en børsnotering av selskapet, som blant andre Engadget meldte i februar. Da er problemer av denne typen desto mer alvorlige siden de kan påvirka aksjeprisen negativt – noe Spotify også nevner i SEC-dokumentet.

Problemet det dreier seg om er bruk av «hackede» apper som er tilgjengelig på internett og lar brukere «snike» til seg den reklamefrie, fulle premium-versjonen av tjenesten uten å måtte betale for den – kun ved å opprette en vanlig, gratis konto og benytte det samme brukernavnet og passordet.

Spotify er i ferd med å slå ned på fenomenet, noe de blant annet gjør ved å sende ut e-poster til de aktuelle snikerne. Der opplyses det om at Spotify-appen og kontoen er blitt deaktivert på grunn av «unormal» app-aktivitet.

I e-postene anklages brukerne for å benytte modifiserte eller uautoriserte versjoner av appen. For å få gjenopprettet Spotify-kontoen bes brukerne om å avinstallere apper av denne typen. Dersom dette ikke gjøres kan kontoen bli permanent slettet.

Spotify-konkurrenten Apple Music vokser kraftig for tiden: Nå har de delt noen flere tall »

annonse