Tek.no

Nyhet

Utvider webbasert Kindle

9 Des 2010 09:41

Amazon la i september ut en betaversjon av en tjeneste som blir kalt for "Kindle for the web". Her skulle potensiellle kunder kunne lese og samle e-bøker uten å trenge å laste ned eller installere noe, det vil si bortsett fra en nettleser. Hensikten var at kunder skulle kunne lese første kapitlet i en bok gratis, og dette skal også kunne deles ut på Facebook, Twitter og via e-postmeldinger, akkurat som annet webinnhold.

Nå har Amazon bestemt seg for å gå videre med denne tjenesten. Kunder skal snart kunne kjøpe og lese hele Kindle-bøker direkte i nettleseren, det vil si uten noen ekstra programvare installert.

En hvilken som helst nettside skal da kunne legge inn en "Kindle for the Web"-widget, og på en måten tilby sine lesere mulighet til å forhåndsvise og selge Kindle-bøker, via Amazons Associates Program.

Webbasert Kindle

"Kindle for the web" finner du på amazon.com, men denne er fortsatt i betaversjon. Planen er at en utvidet utgave skal være klar tidlig neste år. For ordens skyld, dagens tilbud om å lese første kapitlet gratis gjelder visstnok kun USA – vi får fortsatt ikke opp noen "Reed First Chapter Free"-knapp når vi er inne på en nettside for en bestemt e-bok.

(Kilde: Cnet)

Les også
Chrome OS presentert
Les også
Satser på korte ebøker
Les også
To lesebrett fra Sony
Les også
Lesebrett får fargeskjerm
Les også
Studenter misliker Kindle
annonse

Les også