Til hovedinnhold

To lesebrett fra Sony

Sony presenterte i går Reader Pocket Edition og Reader Touch Edition for det norske markedet. Enhetene kommer med berøringsskjermer og elektronisk papir som skal være utviklet spesielt for lesing på digital skjerm. Sony har utviklet Reader-serien til å være åpen, slik at brukere har tilgang til innhold fra en rekke ulike kilder. Enhetene kommer med 2 GB innebygget lagringsplass som skal holde til rundt 1 200 bøker.

Begge modellene benytter E Ink Pearl elektronisk papirskjerm , og teksten skal være lesbar selv i direkte sollys. Skjermene har høy kontrast med 16 nivåer for gråtoner, og oppløsning på 800x600.

Reader Pocket Edition leveres i sølv, og har en 5-tommers berøringsskjerm. Den er liten, smal og har lav vekt, slik at det skal være plass til den i en veske eller jakkelomme.

Reader Touch Edition leveres i sort, og har en 6-tommers berøringsskjerm. Lagringsplassen på Reader Touch Edition kan utvides med ytterligere 32 GB ved bruk av den innebygde minnekortleseren. Den har også støtte for avspilling av MP3- og AAC-musikkfiler.

Les mer om produktene på følgende sider:

Priser og tilgjengelighet

Reader Touch Edition skal være tilgjengelig fra slutten av november 2010, mens Pocket Edition skal være i salg fra januar 2011. Veiledende pris er på henholdsvis 2 100 NOK og 1 600 NOK.

(Kilde: Sony)

annonse