Til hovedinnhold

AMDs nye proff-skjermkort har 32 GB minne

Skjermkortprodusenten setter rekord med sin nye FirePro-utgave.

zffoto/Shutterstock.com, AMD

Begge de to dominerende skjermkortprodusentene Nvidia og AMD har som kjent egne modeller for det profesjonelle markedet, i form av henholdsvis Quadro- og FirePro-kortene. I en pressemelding har AMD nå kunngjort en heftig ny utgave av en av toppmodellene i sin proff-serie.

AMD har nemlig oppgradert sitt FirePro W9100-kort med saftige 32 GB videominne, og dermed skal kortet ha satt ny rekord når det gjelder minneutrustning på et skjermkort.

Vil koste over 40 000 kroner

Den vanlige utgaven av FirePro W9100 kommer til sammenligning med 16 GB minne. Dette betyr også at AMD foreløpig har vunnet kappløpet etter at Nvidia forrige måned lanserte en ny utgave av sitt Quadro M6000-kort med 24 GB minne, som blant andre Anandtech rapporterte.

Nvidia kom nylig med en 24 GB-versjon av sitt Quadro M6000-kort, men er altså nå forbigått av hovedkonkurrenten.
Nvidia

Spesifikasjonene til AMDs nye proff-kort er altså ellers de samme som før. Kortet byr på 2816 steamprosessorer, 512-bit minnebusbredde, minnebåndbredde på 320 GB/s og kjernefrekvens på 930 Mhz.

32 GB-utgaven av FirePro W9100 skal slippes i løpet av andre kvartal i år, altså innen sommeren, og den amerikanske prisen skal ifølge Anandtech ligge på 5000 dollar, cirka 41 000 norske kroner med dagens kurs. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

AMDs hovedkonkurrent satser stort på VR: Slik skal de gjøre VR-opplevelsen bedre med lynrask skjermteknologi »

annonse