Til hovedinnhold

AMD lanserer nye grafikkbrikker i april

Radeon M400-serien kommer til bærbare, men uten «Polaris».

AMD

Vi har tidligere skrevet om nyhetene i AMDs nye Radeon 400-serie grafikkbrikker. Nå ser det ut til at de første brikkene fra AMDs Radeon 400-serie skal være klare for bærbare datamaskiner allerede i april, melder SweClockers.

To brikker bekreftet av Lenovo

Lenovos Yoga 510-serie skal oppgraderes med AMDs 400-serie grafikkbrikker.
Lenovo

Det er PC-produsenten Lenovo som blir først til å benytte de nye Radeon M400-brikkene i sin oppgraderte Yoga 510-serie, som ble presentert av selskapet denne uken.

Helt spesifikt er to nye AMD-brikker nå ute av sekken, nemlig «R5 M430» og «R7 M460».

Ingen «Polaris»

Hvilke nyheter M400-serien bringer med seg vet vi ikke, ennå. Bare at den ikke ser ut til å være basert på Polaris.
AMD

Ifølge Videocardz er førstnevnte brikke helt sikkert en «rebrand», altså bygget med en allerede eksisterende grafikkjerne i bunn.

Foreløpig er det ikke bekreftet om R7 M460 – som vil få 2 gigabyte minne av ukjent type – også bare er en rebrand eller om denne er bygget med den nye «Polaris»-arkitekturen i grunn.

Med tanke på at Polaris-baserte grafikkort i Radeon R400-serien – altså for stasjonære maskiner – først er ventet til sommeren, holder vi det for nesten sikkert at også R7 M460 er en rebrand.

Forventer bedre ytelse

Startskuddet for den mobile M400-serien ser imidlertid ut til å være bare noen uker unna, og selv om denne ikke leveres med Polaris-brikker fra start, forventer vi likefullt en viss forbedring av ytelsen. Svaret får vi når testproduktene lander hos oss utover våren.

AMD kjemper i et tøft marked sammen med både Intel og Nvidia. Apple bruker allerede AMDs mobile grafikkbrikker i flere av sine 15-tommers MacBook Pro-maskiner. Om verdens desidert største PC-produsent, Lenovo, nå begynner å få smaken på Radeon-grafikk kan dette bety mye for et selskap med trang økonomi.

AMDs utskjelte «Catalyst»-programvare er død:
Nye «Radeon Software» er nesten verdt et AMD-grafikkort i seg selv »

(Kilder: SweClockers, Videocardz)

annonse