Til hovedinnhold

Tele2 inngår 4G-avtale

Tele2 Norge styrker samarbeidet med Ericsson, og har inngått en ny avtale om utbygging av et landsdekkende 4G-nett.

Tele2

– Dette er en strategisk viktig avtale som representerer en industrimilepæl i vår mobilnettutbygging. Rammeverket for vår videre 4G-utbygging er på plass, og vi vil investere betydelig i nettverkskvalitet, dekning og kapasitet for å gi kundene våre fremtidens mobilteknologi, sier administrerende direktør Arild Hustad i Tele2 Norge i en pressemelding.

Selskapet har siden 2012 arbeidet med å gjøre klar sine basestasjoner til 4G-utrulling.

– Dagens avtale vil sikre en rask markedsutbygging i etterkant av frekvensauksjonen i desember, heter det i meldingen.

I gang med pilottesting

– Vi har allerede pilotprosjekter på gang, og vi vil gjennomføre tester før frekvensauksjonen. Dernest tar vi sikte på å tilegne oss nok frekvensressurser i den kommende auksjonen til å bygge 4G overalt hvor vi har dekning. Denne avtalen setter oss i stand til å nå det målet, fortsetter Hustad.

Avtalen inkluderer blant annet radiobasestasjoner fra Ericssons RBS 6000 familie, LTE RAN programvare, og oppgradering og utvidelse av Tele2s eksisterende 2G- og 3G-mobilnett med radioaksessløsninger for alle standarder.

Viktigste Ericsson-partner

– Vi startet et partnerskap med Tele2 i Norge i 2008, og den nye avtalen er et stort steg videre i vårt industrielle samarbeid. Ericsson vil bli Tele2s viktigste nettverkspartner for utbygging av 4G-nett, i tillegg til 3G og 2G, sier direktør Ann Emilson i Ericssons nordiske og baltiske divisjon.

– Vi ser frem til å komme skikkelig i gang med utbyggingen. 4G er neste generasjons mobilnett, og vil på sikt gi mobilbredbånd av høy hastighet til alle våre kunder. Våre kunder vil gis muligheten til å surfe på Internett gjennom mobilnettet i stedet for å være koblet til en kabel eller en trådløs sone hjemme i stua. Denne fleksibiliteten, uavhengig av tid og sted, er sterkt etterspurt og blir stadig viktigere for nordmenns mobilhverdag, sier Hustad.

Les mer: Dette er de raskeste 4G-telefonene >>

Mer om
annonse