Til hovedinnhold

Apple vil gjøre innendørskart bedre

Kjøper selskapet WiFiSlam for 20 millioner dollar.

Apple

Apple kniver med blant andre Google om å levere de beste karttjenestene til mobilen. En av utfordringene nå er at det er vanskelig å finne posisjonen din når du befinner deg innendørs. Kartteknologisatsningen WiFiSlam har etter sigende kommet langt i å utvikle en brukbar metode for dette. Overfor Reuters bekrefter Apple at de har kjøpt WiFiSlam, men ville ikke gi detaljer.

– Apple kjøper mindre teknologiselskaper fra tid til annen, og generelt diskuterer vi ikke årsaken til det, eller våre planer, sa en talsperson fra Apple til Reuters.

"Apple acquires smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans," an Apple spokesman told Reuters.

Reuters viser til at Wall Street Journal har sitert en ikke navngitt kilde i Apple på at kjøpesummen skulle ligge på rundt 20 millioner dollar. Dette er altså ikke bekreftet offisielt.

Mer enn bare innendørs-GPS

siden der WiFiSlam samlet inn penger for å "kickstarte" selskapet beskriver de tjenesten slik:

"[WiFiSlam] tillater din smartmobil å finne plasseringen sin (og plasseringen til til dine venner) i sanntid med 2,5 meters nøyaktighet ved å kun bruke WiFi-signaler som allerede er på plass i bygningen."

Dette kan ifølge utviklerne både brukes til steg-for-steg-navigasjon innendørs, samt sosiale funksjoner og tilbud fra butikker.

Les også: Apple-sjef nektet å be om unnskyldning for dårlige kart

(Kilde: Reuters)

Mer om
annonse