Til hovedinnhold

Skal ha nektet å be om unnskyldning for dårlige kart

Nå forlater iOS-sjefen Apple.

Scott Forstall, mannen som er ansvarlig for operativsystemet som brukes i iPhone og iPad, slutter i Apple. Avgangen kommer overraskende, ettersom mange har sett på programvaresjefen som en mulig arvtaker etter Tim Cook, dagens Apple-toppsjef. Forstall vil fungere som rådgiver for Cook ut året.

Ifølge CNN Money og New York Times skal Forstall ha nektet å skrive under på et brev hvor Apple ba om unnskyldning for de dårlige kartene i iOS 6. Det kan ha vært avgjørende for at Forstall måtte gå.

Apple har ikke svart på Mobilen.no sine henvendelser om å bekrefte eller avkrefte dette.

I tillegg til Forstall, forlater også salgssjef John Browett Apple etter bare ni måneder i jobben.

Endringer i toppledelsen

Apple annonserte i en pressemelding i dag en rekke større endringer i toppledelsen i selskapet. Forstall vil bli erstattet av flere personer, som nå får flere arbeidsoppgaver i tillegg til oppgavene de hadde fra før.

Sjefdesigner Jony Ive vil i tiden fremover ha det øverste ansvaret for utvikling av brukergrensesnitt, og ikke bare maskinvaredesign. Eddy Cue vil få ansvaret for Siri og karttjenestene, slik at alle Apples online-tjenester er samlet i én gruppe hos Apple.

Craig Federighi vil lede arbeidet med både iOS og OS X. Ifølge Apple vil det å bringe de to teamene som jobber med operativsystemer sammen gjøre det enklere å utvikle en best mulig brukeropplevelse på begge plattformer.

Bob Mansfield vil lede en ny gruppe kalt "Technologies", som vil samle alle som jobber med trådløse løsninger i en organisasjon. Denne organisasjonen vil også jobbe med halvlederteknologi – det vil si blant annet de neste systembrikkene.

(Kilde: pressemelding, New York Times og CNN Money)

annonse