Til hovedinnhold

Denne kan gi deg bedre Google-navigasjon

Google betaler 1,3 milliarder dollar for sosial karttjeneste.

Google skal være i ferd med å sluttføre avtalen om å kjøpe den israelske karttjenesten Waze. Facebook skal også ha vært svært interessert i selskapet, men Google skal ha gått seirende ut av budrunden.

Årsaken til at Google dro avtalen i havn skal være at selskapet godtok å beholde utviklerstillingene i Waze i Israel. Facebook ville ikke forplikte seg til dette, men Google har allerede et miljø av programmerere i Israel, skriver den israelske avisen Globe.

50 millioner brukere

Waze har i dag nesten 50 millioner brukere. Karttjenesten utvikles i stor grad gjennom brukernes aktiviteter. For eksempel rapporterer brukerne om forholdene i den daglige rushtrafikken. Man kan også samle rankingpoeng i Waze ved for eksempel å kjøre lite trafikkerte veier for å vise tjenesten at de fortsatt er farbare.

Salgsryktene rundt Waze har gått i mange måneder, og det har vært kjent at Facebook og Google var interessert. Microsoft var en av investorene i selskapet fra starten av.

Grunnleggerne av Waze har alltid vært åpne på at målet med utviklingen av selskapet er å selge videre til en større bransjeaktør. Prisen på 1,3 milliarder dollar tilsvarer 7,5 milliarder norske kroner etter dagens dollarkurs.

Les mer: Google hiver ut App-søppel >>

(Kilde: Globe)

annonse