Til hovedinnhold

Tar fingeravtrykk av mobilkjøpere

Det er litt andre tilstander i Mexico enn det er i Norge når det gjelder gjengkriminalitet. Mens politiet i Norge har en liten håndfull gjenger å holde styr på, sliter de meksikanske myndighetene med å nedkjempe over 700 kriminelle bander. For to år siden prøvde meksikanerne forgjeves å friste de kriminelle til å bytte inn maskinpistoler mot PC-er, og mindre skytevåpen mot Xbox-er. Det var imidlertid ingen stor suksess.

Nå vil meksikanske myndigheter i stedet ta fingeravtrykk av absolutt alle som kjøper en mobiltelefon, ifølge Engadgetmobile.

Kriminelle mobilhandlinger
Fra og med april i år blir butikker som selger mobiltelefoner og mobilabonnement pålagt å registrere fingeravtrykkene til kundene i en egen database. Dersom man låner bort eller mister telefonen, må man dessuten informere myndighetene om dette med det samme, for å forhindre at man blir holdt ansvarlig for en mobil som blir brukt til ulovlige aktiviteter.

De rundt 700 kriminelle gjengene i Mexico bruker nemlig mobiler med kontantkort til kriminelle handlinger. Planen er at politiet kan linke samtaler og SMS til en telefon, som via fingeravtrykk kan avsløre hvem som står bak kriminaliteten.

Mer om
annonse