Nyhet

Betyr dette at Galaxy S5 kan lese fingeravtrykk?

Denne grafikken ble funnet i en av telefonens systemfiler.

Det begynner å nærme seg ett år siden Galaxy S4 ble lansert, og ryktene om oppfølgeren, Galaxy S5, går for fulle mugger. Ett av de viktigste ryktene handler om hvordan du kan låse opp telefonen. Både fingeravtrykksensor og iris-scanner har dukket opp i ryktene.

Nå har den kjente ryktemakeren Evan Blass, kjent som @evleaks på Twitter, sluppet et bilde som kan tyde på at fingeravtrykksensoren faktisk blir virkelighet. Bildet stammer fra en fil som heter "FingerprintService.apk".

Les også: – Samsung Galaxy S5 lanseres 23. februar

Dagens Galaxy S4 nærmer seg ett år gammel, og med det kryper også tiden for å pensjonere toppmodellen stadig nærmere.Foto: Samsung

Treffsikker ryktemaker

Så langt har ikke @evleaks vært ufeilbarlig, men den tidligere journalisten har vært påfallende treffsikker ved mange anledninger, og detaljene rundt flere av fjorårets storlanseringer ble først gjort kjent gjennom akkurat denne Twitter-kontoen.

Nylige rykter omtalte også at Samsung hadde forkastet iris-scanneren fra planene sine. Årsaken skal være at teknologien ville blitt for vanskelig å bruke. Ryktene pekte ikke konkret på hva med den som ville gjøre den vanskelig, men flere nettsteder spekulerte i at briller, mørke rom, og avstand til øyet spilte inn.

Med de nye ryktene virker det altså enda mer sannsynlig at Samsung har falt ned på fingeravtrykksleser som teknologi. Dette er en variant som både Apple, og senere også HTC, har omfavnet i sine siste modeller. Det har dessuten lenge gått rykter om at LG ville ta teknologien i bruk – noen av de siste ryktene går ut på at alle LGs 2014-modeller vil ha en egen fingersensor.

Skarpere enn full-HD?

Den samme ryktemakeren har dessuten lagt ut filnavnet "3DTourViewer_WQHD_K.apk", som skal stamme fra Galaxy S5. Hva den inneholder vet vi ikke, men bokstavene WQHD indikerer at innholdet er laget for å kunne kjøre på oppløsninger inntil 2560 x 1440. Dermed virker det sannsynlig at oppløsningen går kraftig opp sammenliknet med sist gang.

Enda høyere oppløsning i mobilskjermer er også noe Samsung har vært åpne på at de har planer om. I selskapets egne presentasjoner blir WQHD-oppløsning plassert i 2014.

Her finner du alle ryktene om Galaxy S5 etter hvert som de kommer »

(Kilder: @evleaks 1, 2, via pocketnow.com)

Les også
Snart dukker øyescanning opp i en mobil nær deg
Les også
Samsung Galaxy S5 kan bli vanntett
Les også
Nye rykter om Nokias Android-telefon
Les også
Slik kan Samsungs neste menyer se ut
Les også
Dette er Pro-utgavene av Galaxy Note og Tab
annonse