Nå gjør Oculus det mulig å overføre sine egne hender til VR-verdenen

Se videoen av den avanserte sporingsteknologien selskapet nå har sikret seg.

Forrige måned kunne Oculus VR endelig dra sløret av den etterlengtede forbrukerversjonen av VR-brillene Oculus Rift, men det betyr på ingen måte at selskapet har sluttet å videreutvikle teknologien. Nå ser det ut til at VR-opplevelsen ligger an til å bli enda bedre.

På sin offisielle blogg kunngjør Oculus VR nemlig at de har skaffet seg det Israel-baserte teknologiselskapet Pebbles Interfaces, som spesialiserer seg på utvikling av avansert teknologi for sporing av håndbevegelser.

Skal ta VR til et nytt nivå

Mer spesifikt har selskapet fokusert på utvikling av optiske sensorer og algoritmer for både registrering og sporing av håndbevegelser, et arbeid de allerede har drevet med i over fem år, visstnok med lovende resultater.

Oculus Rift ser ut til å bli enda mer avansert. Dette er den endelige forbrukerutgaven som ble avslørt i juni. Foto: YouTube/Oculus VR

Det å overføre brukerens håndbevegelser til den virtuelle verdenen er som kjent et av problemene som VR-utviklerne fremdeles strever med, og med det ferske oppkjøpet satser Oculus VR og Pebbles Interfaces å overkomme dette problemet.

– Gjennom mikro-optikk og datasyn-teknologi håper vi å øke informasjonsmengden som kan hentes ut fra optiske sensorer, som vil hjelpe oss med å ta virtuell virkelighet til det neste nivået, sa teknologisjef i Pebbles Interactives, Nadav Grossinger, i pressemeldingen.

Gjenskaper brukerens egne hender

De tekniske detaljene omkring hva det er Pebbles har jobbet med er noe uklare, da selskapets hjemmeside nå kun innholder en melding om Oculus' oppkjøp. Wall Street Journal kan imidlertid fortelle at Pebbles' teknologi gjør det mulig for brukerne å se virtuelle kopier av sine egne armer og hender i den virtuelle verdenen, altså ikke bare generiske, digitale rekonstruksjoner.

Det betyr at elementer som for eksempel klær og objekter som brukeren holder i hånden også dukker opp i VR-verdenen. Det finnes en video lastet opp på nettstedet YouTube som tydelig viser at teknologien gir en temmelig presis gjengivelse av brukerens virkelige hender. Videoen ser du under.

Oculus VR har ikke sagt hvor mye de bladde opp for selskapet, men ifølge Wall Street Journal lå summen for Pebbles Interfaces på 60 millioner dollar.

Det nærmer seg forbrukerlansering av Oculus Rift: Slik ser den endelige versjonen ut »

Les også
Valve: – Utviklerne har skylden for VR-sjøsyken
Les også
Nå er ikke største Nexus for stor lenger
Les også
Nå kommer det PC-er som er bygget spesifikt for VR-brillene
Les også
Trådløse kontrollere, færre kabler og mindre rom
Les også
Nå har det kommet mer video-innhold for VR-brillene
Les også
Slik skal forskerne hindre «sjøsyke» ved bruk av VR-briller
Les også
Automatisk oppdatering krasjet Gear VR
Les også
Snart kan sofaen din gi deg en filmopplevelse i «4D»
Les også
Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift
Les også
Apple trapper opp satsingen på VR-teknologi
Les også
Snart kan Oculus Rift trolig gjenskape virkelige omgivelser i sanntid
annonse