Nyhet

Her er en drone du kan ta med deg på fisketur

Kickstarter-dronen Splash Drone 3 er helt vanntett og kan filme under vann i 4K-oppløsning.

Droner kan brukes til så mangt, og vi har også sett en del varianter som er spesifikt designet for bruk til sjøs tidligere. Nå har det dukket opp en ny kameradrone i denne kategorien på finansieringsnettstedet Kickstarter, nemlig Splash Drone 3.

Splash Drone 3 er en fullt ut vanntett drone som både kan lande og flyte på vannet, og filme under vann – i 4K-oppløsning.

Dronen kan også hjelpe deg å fiske. Den kommer nemlig med en modulær enhet som kan slippe ulike typer last i sjøen, for eksempel en fiskekrok, men også andre ting som redningsvest. Denne bære- og slippemekanismen har en maksimal løftekapasitet på 1,1 kilogram.

Ganske dyr

Kameraet takler altså 4K-oppløsning, tar stillbilder i 14 megapiksler, og har IP67-sertifisering. Det betyr at kameraet tåler nedsenkning i én meter vann i opptil 30 minutter, noe som skulle holde til denne bruken.

Ellers har dronen en del av funksjonene vi også finner på diverse andre droner, for eksempel muligheten til å automatisk følge etter brukeren, automatisk hjemflygning og automatisk landing ved lite batteri. Med mobilappen kan man også fly langs en forhåndsdefinert rute.

Fjernkontrollen kommer med 5-tommers skjerm hvor man holde øye med dronen tilstand, og denne har en rekkevidde på én kilometer. Av andre spesifikasjoner ligger batteritiden på 16 minutter, diameteren er på 45 cm og vekten ligger på 2380 gram.

Splash Drone 3 vil ha en startpris på 1400 dollar, cirka 12 000 kroner, så den er ikke direkte billig. Den skal etter planene bli tilgjengelig i juli, men finansieringen har ennå et stykke igjen, med 25 500 dollar innsamlet av et mål på 50 000 dollar. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Denne fyren utfører et fallskjermhopp fra en drone »

Les også
Dette kroppskameraet ble en braksuksess på Kickstarter
Les også
Denne dronen skal være helt «håndsfri»
Les også
Med denne kan du bruke mobilen uten mobil- og internettdekning
Les også
Her lander Facebook-flyet som skal bringe Internett til hele verden
Les også
Denne dronen kan ta opp VR-video i 6K-oppløsning
Les også
DJIs feteste forbrukerdrone blir enda bedre
Les også
Denne selfie-dronen følger etter deg ved å kjenne igjen ansiktet ditt
annonse