Til hovedinnhold

Dette kroppskameraet ble en braksuksess på Kickstarter

Shonin Streamcam er enkelt i bruk og laster rett opp til nettskyen.

Kroppskameraer er nok noe vi hovedsakelig forbinder med politi og sikkerhetspersonell, men nå har det dukket opp en modell rettet mot vanlige folk. Kameraet heter Shonin Streamcam og er lagt på finansieringsnettstedet Kickstarter, hvor det ble en stor hit.

Kameraet markedsføres som et sikkerhetskamera og er laget for å være mest mulig enkelt og praktisk å bruke i hverdagen, til tross for at det kommer lastet med en del funksjoner.

Laster rett opp til skyen

Shonin Streamcam.

Kameraet festes kjapt på klærne enten via en klype eller med et magnetisk feste, og starter opptak av video med ett enkelt trykk på en stor knapp på fremsiden av kameraet. Produktet kan kobles til nettet enten via innebygget LTE med et eget SIM-kort eller via WiFi ved å bruke mobilen som hotspot. Man kan selvsagt også koble seg direkte opp på et WiFi-nett i nærheten.

Nettilkoblingen brukes til å laste video opp til nettskyen, eller strømme videoen på sosiale plattformer som Facebook og YouTube. Produsenten opplyser at kameraet lagrer videoen på et SD-kort som standard, og at nettsky-opplastingen må aktiveres manuelt.

Populært på Kickstarter

Ved strømming og opplasting til skyen takler kameraet 720p-oppløsning, mens video kan lagres i opptil 1080p-oppløsning på SD-kortet. Produktet støtter SD-kort på opptil 64 GB. Produsenten forteller at Kickstarter-folket vil få to år gratis nettskylagring på 10 GB, mens andre vil måtte betale et gebyr, uten at det vites hvor mye dette er.

Selve kameraet har et kvadratisk design med ytre dimensjoner på 5,6 cm x 5,6 cm og en tykkelse på 1,35 cm, og det har også IP67-sertifisering, som gjør det temmelig værsikkert. Batteriet skal holde til 2,5 timer med opptak.

På Kickstarter har kameraet dratt inn 125 000 dollar av et mål på bare 30 000 dollar med 25 dager igjen, så det ble altså ganske populært. Om du mener du kan finne et bruksområde for kameraet kan du sikre deg et eksemplar ved å love bort minst 150 dollar. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Hva med et Kickstarter-tastatur? Denne modellen ble veldig populær »

Les også
Slik skal denne smarte puten gjøre søvnen din mye bedre
Les også
Med denne kan du bruke mobilen uten mobil- og internettdekning
Les også
Her er en drone du kan ta med deg på fisketur
annonse