Til hovedinnhold

Her utfører han verdens første fallskjermhopp fra en drone

Drone med ekstrem løftekapasitet vises frem i luftig video.

Aerones/YouTube

Droner kan brukes til så mangt, og hittil har vi sett både droner med motorsag, droner utstyrt med pistol og «UFO-droner» med ekstremt kraftige lys, for å nevne noe. Nå har blant andre The Verge snappet opp enda et bruksområde for droner som trolig ikke er blitt utnyttet hittil.

En latvisk droneprodusent ved navn Aerones har nemlig lastet opp en YouTube-video som viser det som skal være verdens aller første fallskjermhopp fra en drone.

Dronen som tas i bruk er naturlig nok ikke en helt vanlig kameradrone, men en drone som er bygget spesifikt for å bære ekstra tung last, nærmere bestemt intet mindre enn 100 kilogram.

Dronen løftet fallskjermhopperen opp til en høyde på 330 meter.
Aerones/YouTube

28 rotorer

I videoen løftes fallskjermhopperen 330 meter opp i luften før han altså slipper taket og lander trygt på bakken noen sekunder senere. Dronen som benyttes har hele 28 rotorer, men utover dette har ikke produsenten delt så mange tekniske detaljer om produktet sitt.

Det ser imidlertid ut til at dronen skal legges ut for salg via hjemmesiden. Hvilken pris den får er uvisst, men det dreier seg trolig ikke om et spesielt billig stykke maskinvare.

«Vanlige» forbrukerdroner med høy løftekapasitet, for eksempel DJIs Matrice 600, kan til sammenligning kun bære seks kilogram og har en prislapp på over 40 000 kroner. Ellers har for øvrig Norge gjort seg bemerket når det gjelder kraftige droner, da NTNU i fjor satte Guiness-rekord for høyeste løftekapasitet med et vidunder som løftet en last på 61 kilogram i 37 sekunder.

Det kan dermed se ut til at den norske rekorden er slått med god margin av det latviske beistet, uten at det er helt klart om de to dronene er sammenlignbare etter Guiness-kriteriene. Videoen av drone-fallskjermhopper kan du se under.

Denne dronen kan ta opp VR-video i 6K-oppløsning: Men prisen er ekstrem »

annonse