Til hovedinnhold

Denne selfie-dronen følger etter deg ved å kjenne igjen ansiktet ditt

Hover Camera Passport kan du bare slippe i luften – nå har den fått oppgraderinger.

Zero Zero Robotics

I fjor høst kunne vi melde om en «selfie»-drone som er i stand til å sveve automatisk når du slipper den i løse luften, kalt Hover Camera Passport. Som blant andre Engadget har fått med seg har dronen nå fått et knippe fiffige oppdateringer.

Dronen har nemlig fått en ny modus som setter dronen i stand til å følge etter brukeren på egen hånd – uten at du trenger å bruke en mobiltelefon. Den nye modusen demonstreres i fersk video lastet opp på YouTube.

Dronen leter etter eieren og begynner å ta opp video og følge etter deg når den gjenkjenner ansiktet ditt.
Zero Zero Robotics

Laget av karbonfiber

Modusen fungerer ved at du først tar et bilde av alle sidene av ansiktet ditt med mobilen. Når bildet er registrert vil dronen automatisk begynne å ta opp video og følge brukeren straks den gjenkjenner ansiktet til brukeren. Som videoen viser er dronen i stand til å finne eieren på egen hånd blant flere andre personer.

Hover Camera Passport har et ganske spesielt design med propeller som er omsluttet av beskyttende karbonfiber. Dronen «brettes» ut, og deretter vil den sveve automatisk i luften ved at du simpelthen slipper taket i dronen.

Hover Camera Passport.
Zero Zero Robotics

4K-oppløsning

Den kommer ikke med fjernkontroll. I stedet kontrolleres dronen over Wi-Fi med en mobilapp til Android eller iOS, dersom du vil styre den manuelt, og rekkevidden skal være opptil 20 meter. Kameraet på dronen tar opp video i opptil 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund, og tar stillbilder med 13 megapiksler. Batteriet er på 1360 mAh.

Den er en ganske lett liten sak, med en vekt på kun 242 gram inkludert batteri, og ytre dimensjoner på 182 mm x 132 mm x 33 mm i sammenfoldet tilstand. Dronen kan bestilles direkte fra produsenten til en pris på 600 dollar, og produsenten sender til Norge. Mer informasjon finner du på produktsiden, og under ser du demonstrasjonvideoen av den nye funksjonen.

DJI har kunngjort en ny, bitteliten kameradrone »

annonse