Nyhet

Intel har satt dato for Coffee Lake

Strømmer lanseringen direkte på Facebook.

21. august. Det er datoen du kan se frem til om du venter i spenning på Intels neste prosessorgenerasjon.

Prosessorgiganten skulle egentlig ikke slippe Coffee Lake, som generasjonen er kalt, før i januar 2018, men fremskyndet i år lanseringsplanen, høyst sannsynlig på grunn av den nyvunne konkurransen fra AMD.

Klokken 08.00 California-tid starter presentasjonen, som vil bli overført på Intels Facebook-side og i nyhetsrommet til Intel. Det tilsvarer 17.00 norsk tid, og presentasjonen er lagt på dette tidspunktet for å være ferdig før den store solformørkelsen som skal skje over USA samme dag.

Selskapet lover å vise frem både ytelse og nye systemdesign basert på Coffee Lake-prosessorene. De varsler også at prosessorene vil være tilgjengelige i god tid før jul.

Flere PCI Express-baner

Techpowerup har fått fatt i en presentasjon fra Intel som forteller om noen av detaljene ved Coffee Lake-plattformen.

Først og fremst forteller presentasjonen at det nye Intel Z370 Express-chipsetet leverer 24 PCI Express 3.0-baner. Det er to til tre ganger så mye som tidligere Intel-chipset, og gjør at hovedkortprodusentene kan øke antallet spor for M.2- og U.2-lagring, i tillegg til å ha flere USB 3.1- og Thunderbolt-kontrollere, om de skulle ønske det.

Den nye plattformen skal også by på en oppgradert lydprosessor til å erstatte den 15 år gamle Intel HD Audio-standarden.

Seks kjerner i flaggskipet

Ellers lakk spesifikasjonene til det som så ut som tre Coffee Lake-prosessorer tidligere i år.

Hovedobjektet, som sannsynligvis var mainstream-flaggskipet 8700K, får seks prosessorkjerner og en grunnklokkefrekvens på 3,7 GHz, som kan løftes til 4,0, 4,2 og 4,3 GHz dersom vi snakker om belastning på henholdsvis inntil seks, to og én prosessorkjerne.

TDP var oppgitt til 95 watt for denne prosessoren og neste på lista – som også så ut til å kunne overklokkes, men med litt lavere klokkehastigheter: 3,2 GHz som grunnfrekvens, 3,4 GHz kjørende opptil seks kjerner og 3,6 GHz kjørende to kjerner eller færre.

Siste prosessor ut hadde en TDP på 65 watt og 3,1 GHz grunnfrekvens, men turbo på opptil 4,2 GHz på én kjerne. For to kjerner var tallet 4,1 GHz og den skal klare 3,9 GHz for opptil seks kjerner.

Les også
AMD presser Intel på prosessorkjerner
Les også
Intels Coffee Lake krever nytt hovedkort
annonse