Til hovedinnhold

– Jeg skal snu verden på hodet

Kim Dotcom har grandiose planer for neste versjon av Megaupload.

Illustrasjon: Niklas Plikk, hardware.no

Helt siden Megaupload ble stengt ned i januar, etter et raid arrangert av amerikanske FBI, har grunnleggeren Kim Dotcom hatt pressens søkelys rettet mot seg.

Det siste året har Dotcom kjempet mot de amerikanske myndighetene i rettsalene i New Zealand. I løpet av sommeren forsvant munnkurven til Dotcom, som raskt gjorde seg kjent på Twitter ved å hevde han hadde bevis for korrupsjon i amerikanske myndigheter. I tillegg erklærte han at han ville vinne rettsaken, og at Megaupload ville komme tilbake "større, bedre og sterkere" enn før.

Nå har Dotcom gitt Twitter-følgerne sine litt mer kjøtt på beinet, og forteller om hvordan den neste versjonen av Megaupload vil se ut.

Ikke bare fildeling

I tillegg til å nok en gang fortelle at Megaupload vil komme tilbake, har Kim Dotcom fortalt at den nye versjonen av Megaupload vil by på mer enn bare fildeling. Selskapet skal by på et eget programmeringsverktøy for å oppmuntre utviklere til å lage ulike verktøy for både fildeling, epost, VOIP (Voice over IP) og video-applikasjoner.

– Utviklere, gjør dere klare. Mega API-et (programmeringsverktøyet) kommer til å by på utrolige krafter. Vårt API og deres Mega-verktøy kommer til å endre verden.

Det er imidlertid ikke alle som er inviterte til den nye Megaupload-tjenesten, og du kan kanskje gjette hvilket land som blir holdt utenfor.

– Vi bygger et massivt globalt nettverk. Alle ikke-amerikanske verter kan koble seg til serverne og nyte av båndbredden, forklarer Dotcom.

Ettersom forrige versjon av Megaupload ble tatt ned i løpet av én dag og tusenvis av kunder mistet tilgangen til filene sine, legger Dotcom mye vekt på sikkerheten i den nye utgaven. Blant annet skal alt av data-overføring få ett-klikks-kryptering, helt gratis.

Usikker framtid

Akkurat når neste versjon av Megaupload kommer er det selvfølgelig ingen som vet. Rettsaken til Kim Dotcom er fortsatt langt ifra ferdig, og det kan fortsatt hende han blir sendt til USA for flere rettsaker. Dommeren i New Zealand har imidlertid dømt at Megaupload-raidet var ulovlig, og videoklippene av raidet viser også at de brukte unødvendig vold under arrestasjonen av Dotcom og hans familie.

– De mishandlet feil fyr. Jeg skal snu verden på hodet. Makt til folket. Farvel Echelen. Hallo frihet, skriver Kim Dotcom på Twitter.

Risikerer lang straff

Ifølge amerikanske myndigheter er Megaupload og bakmennene mistenkt for å stå bak en "organisert kriminell virksomhet". Gjennom Megaupload.com og andre tilknyttede sider skal de "ha tjent mer enn 175 millioner dollar på kriminelle handlinger" og ha forårsaket mer enn "en halv milliard dollar i skade for rettighetsinnehavere."

Hvis de siktede blir dømt for de alvorlige anklagene, kan de få opptil 20 år i fengsel for å bedrive organisert svindel, fem år for å bryte med opphavsrett og 20 år for hvitvasking av penger. Etter raidet ble Dotcom fengslet i én måned, og har den siste tiden sittet i husarrest.

Les også: Her raider de hjemmet til Megaupload-grunnleggeren

(Kilde: TorrentFreak)

annonse