Nyhet

– Den amerikanske visepresidenten tok ned Megaupload

Kim Dotcom hevder Joe Biden var med på avgjørelsen.

Megaupload-sjefen Kim Dotcom forteller at han vet hvem som ga orderen om å stenge nettsiden, og igangsette raidet i januar. Ifølge Dotcom leder sporene helt tilbake til den amerikanske visepresidenten Joe Biden, som skal ha bedt advokaten Neil MacBride om å ta seg av saken.

Dramatisk historie

Megaupload-saken har begynt å forme seg til å bli en politisk thriller. Da nettsiden først ble tatt ned i januar lurte mange på både hvem som sto bak nedleggelsen, og hvordan det i det hele tatt kunne skje. Andre fildelingstjenester stengte serverne sine i frykt for å bli angrepet på samme måte som Megaupload, mens lovlige Megaupload-brukere raste da de innså de ikke kunne få tilgang til personlige filer de hadde lagret på Megauploads servere.

Nå, over et halvt år senere, har munnkurven til Dotcom forsvunnet, og mye informasjon har kommet ut. Den aller største nyheten kom forrige uke, da den new zealandske domstolen fastslo at Megaupload-raidet var ulovlig, og skulle aldri ha skjedd.

Skylder på Biden

Så fort Kim Dotcom fikk lov til å bruke internett igjen, begynte han å twitre om blant annet Joe Bidens forhold til MPAA-sjefen.Foto: Faksimile, Twtter.com

Kim Dotcom og hans advokat-team har gått igjennom bevismaterialet og gjort sine egne undersøkelser, og ifølge gründeren selv er det liten tvil om at det hele peker på innblandelse fra visepresident Joe Biden.

– Jeg vet fra troverdige kilder at det var Joe Biden, bestevennen til den tidligere senatoren og nåværende MPAA-sjef Chris Dodd, som beordret sin tidligere advokat, nå statsadvokat, Neil MacBride om å ta ned Mega, forteller Dotcom til nettsiden TorrentFreak.

Kim Dotcom har tidligere hintet om Joe Bidens innblanding, men det er først nå han har sagt det rett ut. Ifølge Dotcom skal Mega-saken ha blitt diskuert i juni for et år siden, i et møte i det Hvite Hus.

– Etter at vi fikk informasjon fra en "insider" skannet vi besøksloggene til det Hvite Hus etter alle møtene Chris Dodd og studiosjefene hadde hatt med Joe Biden og Obama. De ligger offentlig tilgjengelig på nettsidene til det Hvite Hus.

– Det er interessant å se at Mike Ellis fra MPA Asia (som representerer musikkselskaper i 14 asiatiske land) og en utleveringsekspert og tidligere oppsynsmann for Hong Kong-politiet, også var til stede på samme møte som Dodd, studiosjefene og Joe Biden. Den samme Mike Ellis skal også ha hatt møter med justisministeren Simon Power i New Zealand, forteller Dotcom til TorrentFreak.

Bare begynnelsen

Denne informasjonen kan tyde på at Megaupload-saken ble diskutert på det høyeste politiske nivået i USA. Akkurat hvor involvert Joe Biden var i avgjørelsen og utførelsen er vanskelig å si, men Dotcom er i hvert fall svært overbevist om at korrupte elementer i det amerikanske systemet har skylden for Megas nedleggelse. Og dette er heller ikke slutten, loven gründeren:

– Vi kommer til å slippe ut mer informasjon om alt vi vet, når tiden er inne. Hele Mega-saken er litt av en politisk thriller, avslutter Dotcom.

Les også: Megaupload-raidet var ulovlig

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Megaupload-raidet var ulovlig
Les også
– Megabox er på vei
Les også
FBI må kopiere over 150 TB data i Megaupload-saken
Les også
Megaupload-brukere får kanskje lov til å hente filene sine
annonse