Batteri er det viktigste når folk velger telefon

Folk flest bryr seg ikke så mye om størrelsen, ifølge IDC.

IDCs grafikk viser tydelig hva som er viktig når vi skal velge mobiltelefon.Foto: IDC

Analysehuset IDC gjør stadig undersøkelser av hva de store teknomassene ønsker seg. Nylig publiserte de en svært talende visualisering av hva som betyr noe for deg og meg, når vi skal handle mobiltelefon. Øverst blant en rekke faktorer, troner nemlig batteritiden som viktigste moment for folk som skal velge en ny smarttelefon.

Batteritiden er den viktigste enkeltfaktoren blant kjøpere av telefoner med alle de tre største operativsystemene, selv om det varierer litt akkurat hvor viktig de oppgir at den er. 56 prosent av Android-brukere oppga for eksempel at batteritid var viktigst i deres valg, mens henholdsvis 49 og 53 prosent av iOS- og Windows Phone-brukere mente det samme.

Størrelse og kameraoppløsning mindre viktig

Flere telefoner de siste årene har hatt fokus på god batteritid. LGs nåværende toppmodell G2, varer til dels betydelig lenger enn sine konkurrenter.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

I grell kontrast; brukerne bryr seg fint lite om mange av faktorene mobilprodusentene markedsfører mest. En fjerdedel av Android-brukerne oppga vekt og størrelse som vitkig. 24 prosent av Windows Phone-brukerne oppga det samme, mens 21 prosent av iOS-brukerne tok hensyn til denne faktoren.

Heller ikke kameraoppløsning ble oppgitt å være i nærheten av like viktig som batteritiden. Også her var det rundt en fjerdedel av Android- og Windows Phone-kjøperne som oppga faktoren som viktig, mens bare 19% av iOS-brukerne mente det påvirket mobilvalget deres.

Lav merkelojalitet

Noen av resultatene er kanskje egnet til å overraske. I en tid der Samsung og Apple skummer mesteparten av inntjeningen som er å finne i mobilmarkedet, kan det for eksempel synes overraskende at merkelojaliteten er forholdsvis lav i denne undersøkelsen. En fjerdedel av Android- og Windows Phone-brukerne oppga at merke var viktig for dem. Nesten en tredel av iOS-brukerne oppga merke som en viktig faktor.

For to år siden ble det kjent at HTC skrotet satsingen på mobiltelefoner med voldsom batteritid. Deres undersøkelser ville ha det til at kundene langt heller ville ha tynne mobiltelefoner, enn lang batteritid. Dette ble kjent omtrent samtidig som Motorola gjorde suksess med Razr Maxx, som hadde et gigantisk batteri for sin generasjon, samtidig som den kun var bittelitt større enn den vanlige Razr-modellen.

Les også: Samletesten med de beste av de beste telefonene

(Kilder: IDC via @fjeronimo/twitter.com, bgr.com)

Les også
Dette er de mest solgte mobilene i august
Les også
Microsofts plan skal gi mye bedre batteritid
Les også
Disse innstillingene gir deg lavere mobilregning og bedre batteritid
Les også
Slik får du maks ut av batteriet på Android-mobilen
Les også
– Samsung Galaxy S5 har den aller beste skjermen
annonse