Til hovedinnhold

Dette er de mest solgte mobilene i august

Finner du din på listen?

Shutterstock

Det er store forskjeller på hvilke mobiltelefoner som selges hos operatørene og hos elektrokjedene. Det viser fersk statistikk fra NetCom og Elkjøp.

Mens de første plassene på NetComs bestselgerliste for august domineres av toppmodellene, er det billigmodellene som troner på toppen av Elkjøps bestselgerliste – som omfatter både nettbutikken elkjop.no og fysiske butikker. Det er riktignok verdt å merke seg at Elkjøp har valgt å skille på ulike farger av samme telefonmodell, dermed vil listen se annerledes ut om man slår sammen og lager totaltall for hver modell.

– Ser man bort ifra salgtallene på de ulike fargene er det fremdeles Huawei Ascend Y330 som går seirende ut i august måned, mens Apple 5S kommer inn på 2. –plass. Nummer 3 på listen blir da Samsung Galaxy S3 I9305 4G, sier kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt til Tek.no.

Øystein A. Schmidt, kommunikasjonssjef i Elkjøp.Foto: Joakim Mangen/Elkjøp

Apple på topp hos NetCom

Apple iPhone 5S er den mest solgte mobiltelefonen hos NetCom i august, og denne modellen har ligget på toppen i hele seks måneder. iPhone 5S må nøye seg med en 3. plass på Elkjøp-listen, hvor det er billigmodellen Huawei Ascend Y330 som er mest solgt i august.

– Det er meget spennende å se at kinesiske Huawei nå for alvor begynner å appellere til våre kunder og at deres Y330 går helt til topps på salgslistene denne gang, sier Schmidt.

Han forklarer suksessen med at de har kjørt spesialkampanjer på telefonen i august, men at de er nysgjerrige på om norske forbrukere vil omfavne den kinesiske produsenten også på sikt.

iPhone 5S.Foto: Apple

– Selskapet har flere spennende nyheter på gang og kommer helt sikkert til å gjøre seg mer gjeldene i årene som kommer – og da også her i Norge, sier Schmidt.

Selger mer S3 enn S5

Samsung Galaxy S5 er den nest mest solgte telefonen på NetCom-listen, men dukker opp først på en 5. plass hos Elkjøp. Hos Elkjøp er faktisk den gamle Galaxy S3-modellen mer solgt enn S5. Også det skyldes kampanjer hos Elkjøp.

Her er listene fra NetCom og Elkjøp (forrige måneds plassering i parentes):

NetCom:

  1. (1) Apple iPhone 5S
  2. (2) Samsung Galaxy S5
  3. (7) Sony Xperia Z2
  4. (3) Samsung Galaxy S4 LTE+
  5. (6) Apple iPhone 4S
  6. (8) Apple iPhone 5C
  7. (7) Sony Xperia Z1 Compact
  8. (10) Samsung Galaxy Note 3 LTE
  9. (9) LG G3
  10. (ny) Samsung Galaxy S4 ACTIVE

Elkjøp:

1. Huawei Ascend Y330 (sort)
2. Samsung Galaxy Trend Plus S7580 (sort)
3. Apple iPhone 5S 16 GB (sort)
4. Samsung Galaxy S3 I9305 4G (sort)
5. Samsung Galaxy S5
6. Huawei Ascend Y330 (hvit)
7. Apple iPhone 5S 16 GB (sølv)
8. Samsung Galaxy S3 I9305 4G (hvit)
9. Apple iPhone 5S 16 GB (gull)
10. Samsung Galaxy Core Plus G3500

Prisguide.no finner du ut hvem som selger telefonene billigst, og kan også sette opp varsling slik at du får beskjed når telefonene faller i pris.

(Kilder: Salgstall fra NetCom og Elkjøp)

annonse