Til hovedinnhold

Acer har sluppet sin ekstra brede superskjerm

Predator X34 er 34 tommer stor, har IPS-panel, G-Sync og kan «overklokkes».

Vegar Jansen, Tek.no

Det sies at den som venter på noe godt ikke alltid venter forgjeves, og er du en av dem som har ventet på Acer Predator X34 er det tydelig at ventetiden begynner å dra mot slutten. Den ekstra brede og buede skjermen er nemlig nå offisielt sluppet, noe som betyr at vi bør kunne blakke oss på et nytt flerskjermsoppsett i løpet av måneden.

Her på bruket har vi småsiklet etter en slik skjerm siden vi fikk se den på årets Computex-messe tidlig i sommer.

Acer Predator X34 er som navnet hinter til en 34-tommers dataskjerm – noe som hadde gjort den usedvanlig stor om det ikke hadde vært for at den er så bred. Forholdet mellom høyde og bredde er på 21:9, noe som betyr at den er ekstra perfekt til en del filmer, jobbing med flere dokumenter eller nettsider og kan gi ekstra god innlevelse i spill.

Foto: Acer

Oppløsningen er på 3440 x 1440 piksler, mens oppfriskningsraten kan nå 60 Hz. Panelet er av typen IPS, som i de fleste tilfeller betyr brede innsynsvinkler og anstendig fargegjengivelse. Her stiller altså Acer i samme liga som Dell U3415W.

Kan overklokkes

Der Acers vidvinkelspillskjerm skiller seg ut, er at panelet visstnok skal dekke 100 prosent av sRGB-fargerommet, og dessuten kan by på Nvidias G-Sync-teknologi. I praksis betyr dette en enda lekrere og jevnere opplevelse i spill med mye bevegelser. I tillegg kan skjermen «overklokkes».

Foto: Acer

Ja, du leste riktig. Ifølge Acer er Predator X34 egentlig ment for 60 Hz, men oppfriskningsraten kan justeres oppover helt til 100 Hz dersom du føler behovet for det. Andre oppgitte spesifikasjoner lyder 100 000 000 til 1 i «maksimalt kontrastforhold», 300 nits (cd/m2) lysstyrke og responstid på 4 millisekunder.

Skjermen har også innebygde høyttalere, fire USB 3.0-porter, LED-stripe på undersiden og høydejusterbar fot. Tilkobling skjer over HDMI eller DisplayPort 1.2a.

Ingen nettbutikker her til lands har fått Acer Predator X34 på lager ennå, men prisen er klar – den ligger på rundt 12 000 kroner. Bare å skrive til Julenissen og krysse fingrene, med andre ord.

Enda en krum 34-tommer:
TEST: Samsungs første buede PC-skjerm imponerer >>>

(Kilde: Digital Trends)

annonse