Til hovedinnhold

Spotify til iPhone godkjent

Apple har gjort alle oss skeptikere til skamme ved å godkjenne Spotifys offisielle iPhone-applikasjon. Dette er bekreftet av gründer og toppsjef i Spotify, Daniel Ek, på Twitter. Det betyr at den vil dukke opp i App Store i løpet av de neste par dagene.
Ny linje fra Apple
Få hadde helt troen på at Apple kom til å godkjenne applikasjonen til den populære musikktjenesten. Apple er som kjent ekstremt proteksjonistiske og har sjelden gått av veien for å avvise applikasjoner som går på bekostning av selskapets egne muligheter. At Spotify teknisk sett kan gå i næringen på musikksalget via iTunes er hevet over enhver tvil.
Allikevel har de godkjent den og det tyder kanskje på en ny linje. Det er da heller ikke utenkelig at Spotify har lagt inn kjøp via iTunes-funksjonalitet i applikasjonen slik at det er mulig å dra kunder videre.
Det som er kjent er at iPhone-brukere som skal ha noe håp om å bruke Spotify-applikasjonen må oppgradere eventuelle gratisabonnement til Premium-abonnement. Dette koster 99 kroner måneden. Hvorvidt det er verdt det vil du få vite her i neste uke når vi kjører en grundig test på applikasjonen.
Under kan du se en videodemonstrasjon av applikasjonen. Mest interessant er nok muligheten til å synkronisere spillelister slik at de også kan spilles av når telefonen er utenfor dekning.
Facebook 3.0 sluppet
Av andre interessante nyheter kan vi også informere om at Facebook til iPhone har kommet ut i ny versjon. Med et ganske annerledes brukergrensesnitt på startskjermen skal 3.0-versjonen være kraftig forbedret.
Blant forbedringene finner vi:

  • Bedre bildevisning med zoom
  • Svare på om du skal delta på hendelser
  • Skrive og redigere notater
  • Ta og laste opp bilder til album
  • Bedre nyhetsfeed med direktelink til kommentarer

Facebook 3.0 er tilgjengelig i iTunes (iTunes-link) nå og kan lastes ned gratis for nye brukere. De som allerede har Facebook-applikasjonen installert kan oppdatere den i App Store, enten via iTunes eller iPhone, selvsagt også uten kostnad.

Mer om
annonse