Til hovedinnhold

Spotify på iPhone sluker megabytes

Den populære musikktjenesten Spotify har omsider kommet på iPhone og Android-mobiler, og ved første øyekast virker det som om tjenesten virkelig kommer til sin rett på mobilen. Ifølge svenske Idg.se, kan du imidlertid risikere å bruke langt mer datatrafikk enn du kanskje skulle tro ved å streame musikk via Spotify.

Derfor bør du sørge for å ha et abonnement med en rikelig mengde inkludert datatrafikk dersom du vil benytte Spotify på mobilen.

En gigabyte per uke
Ifølge beregningene til Idg.se ligger overføringshastighetene ved streaming på Spotify på rundt 170 Kbit/s, eller omtrent 1,24 MB per minutt.  Det betyr at du bruker inntil en gigabyte data per uke dersom du bruker Spotify to timer per dag.

Vi gjorde en egen liten test i Mobilen.no-redaksjonen, og testet hvor mye data Spotify brukte på iPhone i løpet av en times tid. Resultatet ble 82 MB på 64 minutter, noe som stemmer godt overens med tallene til Idg.se. Både Telenor, NetCom og Chess – de offisielle iPhone-leverandørene i Norge – struper hastigheten dersom du bruker mer enn 4-5 GB per måned, og nettopp det kan by på problemer for ivrige Spotify-brukere på mobilen.

Bruker du din iPhone til andre oppgaver som krever tilkobling til 3G-nettet, vil altså kvaliteten bli betydelig forringet dersom du når strupegrensen.
(Artikkelen fortsettes.)

Velg abo med mye data
Den populære iPhone selges som regel med et abonnement som inkluderer datatrafikk. Dette fordi iPhone er såpass godt egnet til mobilt internett (nettleser, e-post, You Tube, Apps etc.), men dette var selv før Spotify ble tilgjengelig på iPhone.

Skal du bruke Spotify på mobilen som Telenor-kunde, bør du enten velge et SurfPrat-abonnement med mange inkluderte megabytes (SurfPrat XL), eller velge mobilt bredbånd (Dag&Natt eller Kveld&Helg) som tilleggstjeneste til ditt abonnement. For NetCom gjelder det samme, bare med iTalk-abonnement (iTalk Large) eller mobilt bredbånd (Hele tiden eller Fritid) som tilleggstjeneste. Chess har kun iTouch som dedikert iPhone-abonnement, men her inkluderes kun 500 MB data, og det kan være i minste laget hvis du ønsker å ta i bruk Spotify på mobilen. Du har imidlertid mulighet til å velge mobilt bredbånd (SurfKing eller Fritid) som tilleggstjeneste.

En genial løsning
Men, når alt det er sagt, har heldigvis skaperne bak Spotify kommet opp med en løsning som kan gjøre det langt billigere å bruke tjenesten med tanke på datatrafikk. Som vi påpeker i vår sniktitt av Spotify på iPhone, er det nemlig mulig å synkronisere via Wi-Fi. Da får du tilgang til inntil 3 333 sanger i ”offline”-modus. Disse sangene lages midlertidig på mobilen, og dermed slipper du å bruke unødig datatrafikk via 3G-nettet hvis du er smart nok til å synkronisere en gang i blant.

Så hvis du har en viss plan på hva du ønsker å høre på før du går ut døra, kan du altså slippe unna uten å bruke mange megabytene på Spotify. Selve tjenesten krever Premium-abonnement, som koster 99 kroner per måned.

Mer om
annonse