Til hovedinnhold

Mer enn 100 000 iPhone-applikasjoner

Det er mye gråstein, men innimellom finner vi også gull, når vi leter etter smarte applikasjoner som kan gjøre vår iPhone enda mer nyttig, eller enda mer underholdende. Men etter mer enn to år som iPhone-bruker er interessen for å gå på skattejakt i App Store ikke like påtrengende som den var i de første ukene.

Og det er kanskje dumt, for antallet applikasjoner er mangedoblet siden den spede begynnelsen. Muligheten for å finne en god applikasjon burde så absolutt være tilstede.

Metningspunkt

Men det blir litt som med TV. Da satellittboksen kom i hus og vi kunne velge og vrake i kanaler døgnet rundt, så var det også slutt på TV-tittingen. Vel, ikke helt, men vi ble ganske fort vant til at vi uansett gikk glipp av det meste, og da var det ikke så farlig med resten heller.

Det var annerledes på 70-tallet, da det bare var en kanal å se på. Den stod stort sett og surret og gikk fra barne-TV klokken 18 til klokka dukket opp en gang ut på kvelden, etterfulgt av akvariefisk og en intens krig mellom sorte og hvite maur, om den ansvarlige for å skru av apparatet hadde sovnet i TV-stolen.

Uten Internett med Blogger, MSN, Facebook og Youtube, var det TV som var vår tids sosiale medium. Ikke fordi det var så sosialt å se på TV, men fordi det ga oss en felles opplevelse vi kunne snakke om i etterkant.

Og slik var det også i iPhones spede barndom. Med noen få hundre applikasjoner tilgjengelig måtte vi jo prøve dem alle. Eller i alle fall de fleste av dem. Dermed ble det installert peisbål, andeskyting, steinalderbilrace og en rekke andre svært lite nyttige applikasjoner.

Nåla i høystakken

Men så kom flommen, og vi måtte innse at slaget var tapt. Vi kan følge strømmen og laste ned de mest populære applikasjonene, men får vi med oss godbitene da? De som er helt geniale, men som massene ennå ikke har oppdaget?

En skulle tro at applikasjonsutviklerne ville skjerpe seg, ettersom det med dagens utvalg skal svært mye til for å bli lagt merke til. Men den gang ei. For selv om det dukker opp en og annen godbit, så produseres det mest skrot. Akkurat som på TV.

Mer om
annonse