Her er løsningen på Iphone 4-problemene

Apples pressekonferanse om Iphone 4 er nå godt i gang. Apple sjef Steve Jobs kan fortelle at Apple har solgt over tre millioner Iphone 4 på de tre ukene telefonen har vært ute til salgs.

Sjefen trekker også frem at telefonen har kommet høyest ut av alle smarttelefoner i svært mange tester. Etter at de begynte å få rapporter om tap av mottak har de jobbet hardt med å finne ut av antenneproblemet.

- Utfordring for hele industrien

Fra scenen viser Jobs data som tilsier at Blackberry Bold 9700 fra kanadiske RIM og HTC-s Droid Eris gjør det samme om man tar et godt grep rundt dem.

Samsung Omnia II får også gjennomgå. Alle disse testene skal ha blitt foretatt i områder med svak signalstyrke i utgangspunktet og alle telefonene minster går fra flere streker på mottaksvisningen til bare én eller ingen, i HTC-s tilfelle.

Apple-sjefen slår fast at telefoner ikke er perfekte, og at dette er en utfordring for hele industrien.

Jobs fortsetter med å vise et av testrommene de bruker til å teste telefonene. Samtidig som han forteller at de valgte å endre måten telefonen viser mottak på, på grunn av alle rapportene om hvor alvorlig antenneproblemet var.

- Kun en halv prosent har klaget

Apple Care er Apples støttelinje, og Jobs forteller at man skulle tro at svært mange kontaktet dem om mottaksproblemene om de var alvorlige. Kun 0,55 prosent av Iphone 4-eiere skal ha kontaktet hjelpelinjen om akkurat mottakssignaler.

Både operatøren AT&T, som Apples telefoner selges med binding hos, og Apple selv har returrett på telefonene sine i USA. For forrige utgave, Iphone 3GS, skal returraten ha vært på 6 prosent, og Jobs sier at de var fornøyde siden dette var lavere enn gjennomsnittet.

I tilfellet Iphone 4 skal returraten være nede i 1,7 prosent.

Apple skal også ha fått AT&T-s statistikk over tapte samtaler. For å være helt åpne sier Jobs at de kan vise denne statistikken for Iphone 4 i forhold til 3GS.

- Iphone 4 mister fler samtaler enn 3GS

Iphone 4 mister faktisk fler samtaler enn 3GS, men av 100 samtaler er det færre enn én samtale mer som blir tapt i gjennomsnitt.

Dette er likevel for stor andel, ifølge Apple-sjefen. Kun en liten andel av brukerne påvirkes, men Apple bryr seg om hver enkelt bruker, hevder han videre.

Den siste oppdateringen av IOS4 fikset måten Iphone viser signalstyrke på, slik at man nå får et mer reelt bilde av mottaket i et område.

Apple har blitt oppfordret flere ganger om å dele ut dekselet sitt, den såkalte Bumperen, gratis sammen med telefonen.

Gratis deksel med hver Iphone 4

Denne oppfordringen tar nå Apple. Hver kjøper får et gratis deksel i valgfri farge, og har man allerede kjøpt en kan man få utlegget refundert.

Fordi Apple ikke klarer å produsere nok av sitt eget deksel vil de skaffe til veie et utvalg dekseler og la brukeren velge mellom disse. I løpet av neste uke vil Apple åpne for å søke om et slikt deksel via nettsidene deres.

Pengene tilbake innen 30 dager

Om man likevel ikke er fornøyd får man alle pengene igjen dersom man leverer en uskadet Iphone 4 tilbake innen 30 dager etter et kjøp.

Et annet problem med Iphone 4 har vært at nærsensoren, den som skrur av skjermen under samtale, ikke har fungert optimalt. Dette jobber Apple med, og det skal komme en programvareoppdatering for å fikse det.

Til Norge 30. juli

Mot slutten av juli ruller selskapet ut den hvite utgaven av Iphone 4, og 30. juli skal telefonen bli tilgjengelig i Norge, samt en rekke andre land.

Les også:

(Kilder: Engadget, Gizmodo)

Les også
Iphone 4 i hardt vær
Les også
Microsoft vil kapre Iphone-utviklere
Les også
Fring kan det Apple ikke kan
Les også
Apple Iphone 4
Mer om
annonse