Til hovedinnhold

Fring kan det Apple ikke kan

Slik ser videosamtaler på Iphone 4 med Fring ut. (Skjermskudd: Gizmodo)

Applikasjonen Fring har gått sin seiersgang på App Store i lengre tid. Fring støtter flere lynmeldingstjenester, og der mange slike applikasjoner koster penger er Fring reklamefinansiert og gratis for brukeren.

Da Apple lanserte Iphone 4 skrøt de voldsomt av at videosamtaler nå var kommet til epletelefonen. Facetime, som Apples tjeneste heter, fungerer likevel kun over trådløse nettverk. Ifølge Apple-sjef Steve Jobs er planen at Facetime skal bli en industristandard.

I mellomtiden har altså fortsatt ikke Iphone hatt mulighet til å foreta videoanrop i mobilnettet - før nå. Nyeste utgave av Fring ble nettopp godkjent i App Store, og støtter videosamtaler over 3G.

Funksjonen forutsetter at mottakeren av videosamtalen er tilkoblet med enten Fring eller Skype. Nettstedet Gizmodo har testet tjenesten og funnet ut at den beste kvaliteten, ikke overraskende, fås ved tilkobling til trådløst nett.

Mellom to telefoner med Fring installert blir kvaliteten noe dårligere over 3G. Først og fremst blir stemmen litt forsinket, mens videokvaliteten holder seg noenlunde bra.

Mellom to Fring-applikasjoner installert på henholdsvis en Iphone og en Android-basert enhet fikk de ikke videofunksjonen til å virke over trådløst nett, selv om lyden kom gjennom. Nettstedet spekulerer i om dette kan skyldes en bug eller et galt oppsatt nettverk.

Uansett er dette en funksjon som Apples telefoner har fått en del pepper for å ikke ha, etter at de fleste andre plattformer har støttet videosamtaler over 3G i mange år allerede.

Salgsdato for Iphone 4 i Norge er foreløpig ikke spikret, til tross for at Norge er på Apples liste over landene som skal få tilgang på telefonen i løpet av juli.

Les også:

(Kilde: Gizmodo)

annonse