Nyhet

Microsoft vil kapre Iphone-utviklere

Microsoft satser for tiden hardt på å bygge opp applikasjonsbutikken som skal følge med det nye operativsystemet Windows Phone 7.

Tidligere var antall applikasjoner hver utvikler kunne legge ut i Windows Marketplace begrenset til fem. Nylig endret Microsoft reglene for Marketplace, og denne begrensningen er nå borte. Programvaregiganten har også avholdt idékonkurranser.

Nytt nå er at Microsoft tilsynelatende er i gang med å aktivt rekruttere utviklere fra Apples IOS-plattform. En av e-postene som har blitt sendt til disse utviklerne har nå havnet på internett, sammen med en kommentar fra mottakeren.

I e-posten forteller en Microsoft-representant at selskapet ønsker å investere tid og penger i å hjelpe utvikleren med å strekke seg til nye plattformer. Mer spesifikt er det selvsagt Windows Phone 7 henvendelsen gjelder.

Videre står det at operativsystemet vil være i handelen på senhøsten i år. Det har blitt spekulert i flere datoer så langt. September har vært aktuell i flere spekulasjoner. Microsoft har selv sagt at plattformen vil være tilgjengelig før julerushet. Nettstedet wmpoweruser.com, som viderebringer nyheten, tolker Microsofts e-post dit hen at WP7 dukker opp omkring november.

Henvendelsen falt tydeligvis for døve ører. Mottakeren av e-posten, Oliver Drobnik, sier at han svarte som forventet. Strategien har han adoptert av Apple, forteller han videre, og den går ut på å konsentrere seg kun om én enkelt ting, og å ikke bli distrahert av "andre ting man også kan gjøre".

- Beklager, Microsoft, min lojalitet til IOS er ikke til salgs, avslutter utvikleren med.

Microsofts brev til utvikleren Oliver Drobnik. Klikk for større utgave.

(Kilde: wmpoweruser.com)

Les også
iPhone-applikasjonen som finner Taliban
Les også
Windows Phone 7 i oktober
Les også
Les tegneserier på mobilen
Les også
Her er løsningen på Iphone 4-problemene
Les også
Fring kan det Apple ikke kan
Les også
Windows Messenger for Iphone
Les også
Tidenes møljeslagsmål
annonse