Til hovedinnhold

Dette er nye Winamp, og du kan laste den ned allerede i dag

Offisielt lagt ut etter lekkasje.

Tidligere denne uken ble det klart at den ærverdige musikkspilleren Winamp snart skulle få en oppdatering – den første siden 2014 – og nå er den lagt ut for nedlasting på de offisielle hjemmesidene.

Det er riktignok fremdeles en betaversjon, men interessen rundt Winamp har i det siste vært så stor at folk har lastet ned hva som skal være lekkede versjoner fra forskjellige kilder.

Utviklerne har derfor bestemt at det er like greit å legge den ut på sine egne sider slik at nysgjerrigperer skal slippe å ende opp med en versjon infisert med en eller annen type ondsinnet programvare.

Winamp 5.8 skal i hovedsak fikse på småfeil og kompatibilitetsproblemer med Windows 10.

Mye nyere til neste år

Til tross for at Winamp har ligget brakk i flere år, har musikkspilleren fremdeles en ihuga fanskare og opptil 100 millioner månedlige brukere. Derfor vil Radionomy, selskapet som kjøpte restene av Winamp i 2014, slippe en langt nyere og mer moderne versjon i løpet av 2019.

– Det kommer en helt ny versjon neste år, med arven fra Winamp, men en mer komplett lytteopplevelse. Du kan høre på MP3-ene du har hjemme, men også til nettskyen, til podkaster, nettradiostasjoner eller spillelister du har laget, uttalte Radionomy-sjef Alexandre Saboundjian til TechCrunch tidligere denne uka.

Har du sett vår nostalgisak om Winamp?
MP3-spilleren som pisket lamaen bak >>>

(Kilde: TechRadar)

Les også
VLC har nådd tre milliarder nedlastinger
Les også
Husker du Winamp? Nå kommer en ny versjon
Les også
Nintendo støvsuger nettet for spillklassikere
Les også
Mp3-formatet er offisielt dødt
Les også
MP3-spilleren som pisket lamaen bak
annonse