VLC har nådd tre milliarder nedlastinger

Og nå skal Airplay snart være på plass.

Den populære medieavspilleren VLC har i dag vist akkurat hvor populær den er. For noen timer siden rundet nemlig antall nedlastinger tre milliarder, som jo er en del.

Hvis du mot formodning ikke har hørt om VLC før, er dette altså en gratis og reklamefri medieavspiller som så å si takler alle mulige formater. Den kan kjøres på de fleste operativsystem også, inkludert Android, Linux, macOS, iOS og Windows.

AirPlay-støtte på vei

Men selv om milepælen på tre milliarder er artig nok, er nok nyheten om at Airplay vil være på plass i den neste store oppdateringen vel så interessant. Det vil si at Android-brukere vil kunne sende innhold via VLC til en Apple TV.

Airplay-støtten kan være på plass allerede neste måned, ifølge Jean-Baptiste Kempf, som er en av hovedutviklerne for appen. For øvrig skal nå om lag en fjerdedel av VLC-nedlastingene være til mobile enheter.

Av andre funksjoner som snart vil legges til, nevnes det også utvidet støtte for VR, med eksempelvis «kinosalmiljø» for vanlige VR-hodesett. Ellers er det også et mål å gjøre VLC litt enklere å bruke med store mediebibliotek.

Fikk du med deg at Winamp har fått en oppdatering >>>

(Kilde: Variety)

Les også
Sikkerhetshull funnet i populær videoavspiller
Les også
Dette er nye Winamp, og du kan laste den ned allerede i dag
Les også
Her er alt du bør laste ned, og ikke laste ned, til din Apple TV
Les også
Apple TV har fått VLC
annonse