Til hovedinnhold

Dette skal være Google Pixel Fold

Google Pixel Fold ser ut til å få ganske tykke skjermrammer - og kameralinse i selve ramma i stedet for i skjermen.
Evan Blass/Twitter

Googles IO-konferanse 10. mai er bare en drøy uke unna, og nå har det som ser ut som Googles egne PR-bilder av hovedattraksjonen har lekket.

Det er den etter hvert ganske velkjente - og vanligvis treffsikre - lekkasjefabrikken Evan Blass som står bak, og bildene viser tilsynelatende den kommende Google Pixel Fold i all sin prakt.

Tjukke rammer

Telefonen får tilsynelatende ganske feite rammer på den innvendige skjermen, takket være at Google har valgt ikke å utstyre den med et kamera innfelt i skjermen - slik de aller fleste andre brettemobiler har. I stedet sitter det lille kameraøyet i toppramma.

Blass kom i løpet av helgen også med en del av spesifikasjonene på telefonen, som at den skal veie 283 gram og være IPX8-sertifisert, som i praksis betyr vanntett.

I tillegg til den svarte fargen på promobildene, kalt «Obsidian», skal telefonen også komme i en farge kalt «Porcelain», som vi kanskje må anta er en variant av hvit eller beige. Andre lekkede bilder har vist en helt hvit rygg.

Evan Blass/Twitter

120 Hz og totalt fem kameraer

Innerskjermen skal være på rundt 7,6 tommer, som er omtrent identisk med Samsungs Galaxy Z Fold 4. Ut fra bildene ser det imidlertid ut som Google-telefonen har en litt bredere formfaktor, mens Samsungen er høyere og smalere.

Ryktene har også pekt i retning av 120 Hz oppfriskningsrate og inntil 1200 nits lysstyrke for innerskjermen. Ytterskjermen skal være på 5,8 tommer, som er litt mindre enn Galaxy Folds 6,2 tommer.

Som bildene viser ser telefonen ut til å få et hovedkameraoppsett med tre linser. Ryktene har pekt på et hovedkamera på 48 megapiksler og f/1.7, en vidvinkel på 10,8 megapiksler og f/2.2 og en zoomlinse med 5x zoom, 10,8 megapiksler og f/3.05.

Som vanlig for Google vil nok også mye fokus ligge på selve bildeprosesseringen.

Evan Blass/Twitter

Egen Google-brikke

Innvendig er det ventet at Google vil bruke sin egen Tensor G2-brikke, som er den samme som sitter i Pixel 7-serien. I ren prosesserings- og grafikkraft er den noe svakere enn Snapdragon-brikken som sitter i blant andre nevnte Galaxy Z Fold 4.

Prisen ser også ut til å bli rimelig stiv. Lekkeren Jon Prosser har tidligere meldt at telefonen vil koste 1799 dollar (drøyt 19000 kroner, direkte konvertert, men uten moms), som er det samme som nettopp Z Fold 4. Den kostet 20.500 kroner i Norge ved lansering, selv om prisen har krøpet ned et par tusenlapper siden den gang.

I tillegg til Pixel Fold ventes for øvrig Googles Pixel Tablet å få sin endelige lansering på IO-arrangementet, i tillegg til den nye «billigtelefonen» Pixel 7A.

annonse