Til hovedinnhold

Virusvarsel mot Twitter

Den populære mikrobloggtjenesten Twitter brukes av mange for å sende ut morsomme og interessante lenker. Det har hackere nå merket seg.

Tar over din Twitter-konto

Symantec går nå ut og advarer mot at dataormen Koobface spres gjennom tjenesten Twitter. Koobface er en orm som går inn i datamaskinen din og henter ut sensitiv informasjon som kredittkortnummer og passordetaljer. Ormen er velkjent for å spres spesielt gjennom sosiale nettverk. Ormen tar også over din Twitter-konto om du blir infisert for å spre seg videre til andre brukere.

- Denne ormen tar over Twitter-kontoen til den infiserte brukeren for å spre seg videre til andre som følger denne. Når en infisert bruker logger seg på Twitter så tar ormen over og poster meldinger via kontoen, skriver Symantec.

Pass deg for Michael Jackson

Symantec advarer spesielt mot meldinger som inneholder følgende:

- My home video :)

- Watch my new private video! LOL :)

- michaeljackson' testament on youtube

Med disse meldingene følger det lenker. Disse bør du avstå fra å klikke på. En generelt god regel er å unngå å klikke på lenker som virker mistenkelige, dette også selv om de blir sendt fra venner. Meldinger fra komplett ukjente personer bør du holde deg unna i det hele tatt.

Mer om
annonse