Til hovedinnhold

Skjuler virus i "nye" Jackson-sanger

Det ble ikke lite oppmerksomhet rundt Michael Jacksons død. Både mobilnettet og tradisjonelt Internett fikk en kraftig økning i bruk som en følge av dette. De vet spammere å utnytte seg av.
Les også: Michael Jacksons død ga surferekord.

Lokker mottaker med eksklusive sanger

I Symantec sin sikkerhetsrapport kommer det frem at spammere kjapt utnyttet Michael Jackson sin død 24. juni. På kort tid ble han ufrivillig en av de store truslene på nett. Via e-post og nettsider fikk publikum tilbud om eksklusive bilder og videoer av artisten. Det ble også spredd det som angivelig skulle være hittil ukjente sanger fra artisten. Innholdet mottakerne fikk var derimot noe helt annet.

- Dødsfallet til Michael Jackson ble raskt plukket opp som agn av de som sender søppelpost på Internett i store mengder. Det viser Symantecs spamrapport for juni. Månedsrapporten advarer spesielt mot et vedlegg til spam-meldingene som utgir seg for å være sanger og bilder av Jackson, men som i virkeligheten inneholder skadelig programvare, skriver Symantec i en melding.

Symantec advarer samtidig mot nyopprettede nettsteder som tilbyr seg å refundere billetter til artistens planlagte konserter. På nettsidene blir publikum bedt om å oppgi personlig informasjon for å få refundert sine utgifter. I stede for penger risikerer de derimot ID-tyveri på bakgrunn av opplysningene de gir fra seg.

Populær Twitter

Det er ikke kun Michael Jackson som utnyttes av spammere. Også mikrobloggtjenesten Twitter får uønsket oppmerksomhet fra dette holdet.

- Spammerne følger også framveksten av nye sosiale medier. I juni observerte Symantec en rekke falske e-postinvitasjoner som tilsynelatende kom fra Twitter-brukere men med helt andre hensikter, skriver Symantec.

Spesielt advares det mot et vedlegg med navnet "Invitation Code.zip". Dette vedlegget inneholder programvare som gjør at kriminelle kan utnytte og ta over din datamaskin.

Mer om
annonse